Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση: Φασισμός Α.Ε.

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο προβάλει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στις 8:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive. 

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions (Debtocracy 2011, Catastroica 2012) το κόστος παραγωγής καλύπτεται αποκλειστικά από την Afisa Fasismos Kefalonia1οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.
Έτσι, χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το Φασισμός Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.
Μέσα από άγνωστες ιστορικές πτυχές, το Φασισμός Α.Ε. μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.
Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του Φασισμός Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.
Την ίδια μέρα και ώρα, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη από συλλογικότητες πολιτών, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://infowarproductions.com/προβολες-screenings/
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
www.e-traverso.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις