ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ!

Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10.30 το πρωί
Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Έχουμε χιλιάδες λόγους να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες, να μπούμε στον αγώνα, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ στις 9 Απρίλη!
Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.
Επιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση:
Καθολική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία.
Ενιαία πάλη εργατών, υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων, για να μπλοκάρουμε τις απολύσεις, το σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων, τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, το τσάκισμα του βασικού μισθού, τη μετατροπή των εργαζομένων σε ‘ωφελούμενους’, τον εξεταστικό μαραθώνιο και τον υποσιτισμό των παιδιών.
Με την πάλη μας βάζουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ και η προοπτική!
Κυβέρνηση – ΕΕ καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθιερώνουν μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, πετσοκόβουν επιδόματα και τριετίες, εκτοπίζουν βίαια τους αυτοαπασχολούμενους. Εξασφαλίζουν πάμφθηνη εργατική δύναμη, ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.
Προχωρούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας περιμένουν από μέρα σε μέρα τις διαπιστωτικές πράξεις της απόλυσης και ήδη επέδωσαν διαπιστωτικές πράξεις νέων διαθεσιμοτήτων για τους οδηγούς των ασθενοφόρων.
Με το «νέο σχολείο», με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, επιδιώκουν να διαμορφώσουν μέσα από το σχολείο το φτηνό εργατικό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια. Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας με ανάθεση, επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών.
Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, ένα και μόνο στόχο υπηρετεί: να στραφούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στη μαθητεία και τη ψευτοκατάρτιση! Οι συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα είναι ολέθριες!
Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό για να δουλεύουμε ως τον τάφο με συντάξεις πείνας. Προωθούν επικίνδυνες ρυθμίσεις για την υγεία της λαϊκής οικογένειας (γάλα, χημικά προϊόντα). Γιατροί και φάρμακα γίνονται πανάκριβα για το λαό. Χτυπούνε τη μητρότητα και την οικογένεια.
Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις αλλά και βάζοντας χέρι στα συνδικάτα και την απεργία.
Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Έχεις πια πείρα! Τα μέτρα αυτά είναι της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έχουν αποφασιστεί πολλά χρόνια πριν (π.χ. η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, η αξιολόγηση κ.α.), εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς χρέη, είτε σε συνθήκες ανάκαμψης, είτε σε συνθήκες κρίσης. Κανένας σωτήρας, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δε μπορεί να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση στα πλαίσια της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μονόδρομος και διέξοδος για το λαό είναι να πάρει την οικονομία και την εξουσία στα χέρια του, για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του!
Στην απεργιακή μάχη, στη μάχη των εκλογών, ένας είναι ο αντίπαλος-η πλουτοκρατία- και βρίσκεται παντού: στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και τον Δήμο.
Μία και η απάντηση: Λαϊκό μπλόκο στην ΕΕ και στις δυνάμεις που τη στηρίζουν!
Απαιτούμε:
• Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο των απολύσεων και της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων. Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, κινητικότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Να επιστρέψουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
• Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος. Όλοι οι εργαζόμενοι με πλήρη δικαιώματα.
• Καμία νέα μείωση στους μισθούς όλων των εργαζομένων. Επαναφορά των μισθών και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2009.
• Όχι στον αντιδραστικό μηχανισμό της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Δε θέλουμε διαφοροποιημένο σχολείο ΑΕ για μαθητές, δασκάλους και γονείς.
• Όχι στο σχολείο της ΕΕ, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας. Ένα σχολείο, υποχρεωτικό ενιαίο 12χρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις ειδικά φέτος στην Α Λυκείου. Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο, το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα των νέων.
• Όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Δωρεάν Υγεία και φάρμακα για όλους. Όχι στις διαθεσιμότητες των οδηγών ασθενοφόρων.
• Όχι στην αντιασφαλιστική επίθεση, τον αφανισμό των ταμείων, τη ληστεία των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Όχι στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.
• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις ΣΣΕ, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
• Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
• Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
• Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
• Να σταματήσει κάθε παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Αργοστόλι 08/04/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις