Συμβολική κατάληψη έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους φοιτητές του ΤΕΙ-Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση

Συμβολική κατάληψη στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν, νωρίς σήμερα το απόγευμα, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων, θέλοντας να δείξουν την αγανάκτησή τους και συνάμα την απογοήτευσή τους με την όλη κατάσταση που επικρατεί με το πολύ σημαντικό θέμα του ΤΕΙ.

Οι φοιτητές πήραν τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και περίμεναν την έλευση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση για να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να θέσουν το θέμα που έχει προκύψει επί τάπητος. Ως γνωστόν το Τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας δεν θα υφίσταται μετά το 2018, ενώ αναμένεται να αλλάξει ειδικότητα και να μπει στο μηχανογραφικό από φέτος.

Μετά και τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου πριν δύο μήνες, όταν είχε έρθει εδώ για το σεισμό, σε σύσκεψη που είχε στο ΤΕΙ για το μείζον θέμα της παραμονής του συγκεκριμένου τμήματος, είχε δηλώσει ότι το Τμήμα προσφέρει έργο και δεν πρόκειται να κλείσει αλλά ούτε και να φύγει από την Κεφαλονιά, οι φοιτητές λοιπόν ήθελαν να μάθουν σε ποιό στάδιο βρίσκονται αυτές οι δεσμεύσεις του υπουργού καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί καμία, με το τμήμα ως έχει να είναι εκτός μηχανογραφικού που σημαίνει ουσιαστικά απώλεια εισακτέων, άρα και σταδιακό κλείσιμο του τμήματος.

Έχοντας απογοητευθεί από την κατάληξη που είχαν οι προηγούμενες συναντήσεις που είχαν για το ίδιο θέμα πριν ένα χρόνο στην Αθήνα, με τον υπουργό Παιδείας να υπόσχεται ότι δεν θα κλείσει το τμήμα αλλά μετά να αλλάζει γνώμη και να μην το βάζει καν στο μηχανογραφικό για να μπορούν να δηλώσουν την ειδικότητα οι υποψήφιοι φοιτητές, οδηγώντας το τμήμα σε μελλοντική κατάργησή του το 2018. Οι φοιτητές ήθελαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο και να τον αναγκάσουν να δεσμευθεί για την παραμονή του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά και για άμεση ένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό με τις πανελλήνιες να πλησιάζουν.

Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης άκουσε τα αιτήματα των φοιτητών και τους ανέφερε ότι μετά από συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αρβανιτόπουλου ότι, εντός δέκα ημερών θα περάσει από τη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ για φέτος θα πάρουν γύρω στους 170 με 200 εισακτέους. Τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και τους υποσχέθηκε για άλλη μία φορά ότι θα παραμείνει το ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

Το προεδρείο των φοιτητών αναφέρθηκε στην αφερεγγυότητα του εν λόγω υπουργού καθώς συνεχώς ψεύδεται και δεν πρέπει να του έχουν εμπιστοσύνη, αλλά συμφώνησαν να περιμένουν δέκα μέρες και μετά αν δεν πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας θα κινηθούν ανάλογα και δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις