Μιά συγκινητική βραδιά στον “Κύβο”-Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Μικρός Μάγος” του Ηλία Τουμασάτου

Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Ηλία Τουμασάτο, “Ο Μικρός Μάγος”, από τις εκδόσεις Αιγιαλός, χθες το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο “Ο Κύβος”.

Το βιβλιοπωλείο από νωρίς είχε γεμίσει με κόσμο, ασφυκτικά μπορούμε να πούμε, με φίλους, συναδέλφους, καθηγητές και όσους ήθελαν να γνωρίσουν τον πολύ ταλαντούχο συγγραφέα από κοντά και να υπογράψει ένα από τα βιβλία του. Ο επάνω όροφος που έγινε η παρουσίαση φιλοξένησε πάνω από 60 άτομα, κάποιοι από αυτούς ήταν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ηλία Τουμαζάτου και όλοι ανυπομονούσαν να συγχαρούν τον κ. Τουμασάτο, για το νέο του συγγραφικό έργο.Οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου είχαν προβλέψει την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και είχαν στήσει στο ισόγειο προβολέα με γιγαντοθόνη έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όποιος ήθελε την παρουσίαση απρόσκοπτα κα άνετα καθώς έκανε τις αγορές του.

Διαβάζοντας το βιβλίο πρέπει να πω ότι ταξίδεψα πίσω στα παιδικά μου χρόνια, όταν και εγώ πήγαινα σχολείο και μάλιστα στο ίδιο σχολείο, το Αρρένων, με τον Ηλία, και θυμάμε ακριβώς ήταν ίδια αγωνία που είχα τότε όταν πρωτοέμπαινα σε αυτό το τεράστιο κτίριο και στην τάξη για να ξεκινήσουμε το μάθημα. Στις σελίδες του ξετυλίγονται εικόνες από το παρελθόν, που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ζήσει, αλλά ξεχνάμε μέσα στη φούρια και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ήταν πραγματικά μία απόλαυση να διαβάζεις τις μικρές ιστορίες που ξετυλίγονται στις σελίδες του βιβλίου και να διώθεις έστω και για λίγο παιδί ξανά.

Τον Ηλία Τουμασάτο προλόγισε ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου και εκδότης Παναγής Μοσχονάς, κάνοντας μία αναφορά στην κάθε ιστορία εμπλουτίζοντά την με δικές του εμπειρίες, αμέσως μετά το λόγο πήρε η καθηγήτρια Ελένη Αντωνάτου, καθηγήτρια του Ηλία στο Γυμνάσιο και δική μου, όπου εξήρε τις ικανότητες και την αστείρευτη δίψα για μάθηση που τελικά των οδήγησε μέχρι εδώ. Πρέπει να τονίσουμε ότι την πολύ ωραία εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η ταλαντούχα εικονογράφος-σκιτσογράφο, Ναταλία Καπατσούλια.

Ο ίδιος σεμνός και απλός όπως είναι, ευχαρίστησε τους καθηγητές του για τη γνώση που του πρόεσφεραν, τους μαθητές του, στους οποίους είχε την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση και τις αρχές με τις οποίες μεγάλωσε και όλους τους φίλους του που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν ο ερχομός του αγαπημένου μαθητή, του γιού του, όπως τον αποκάλεσε, Δημήτρη, που υπήρξε για αυτόν πηγή έμπνευσης για την συγγραφή του βιβλίου καθώς όπως μας αποκάλυψε ο Δημήτρης είναι ο Μικρός Μάγος του βιβλίου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και πολλοί άλλοι μαθητές του Ηλία του Τουμασάτο, όπως ο Βαγγέλης που δήλωσε ότι “ο κ. Ηλίας μου έμαθε πολλά πράγματα αλλά προπάντον ήθος”.

Για το Ηλία Τουμασάτο μίλησε και η κ. Ευρώπη Μοσχονά, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι “ο Ηλίας μεγάλωσε σε μία εποχή τεχνοκρατούμενη αλλά είναι ρομαντικός και συνδυάζει τον πλούσιο λογοτεχνικό λόγο με τον λόγο που μιλάει τώρα η νεολαία”. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός βρέθηκε και αυτός στην παρουσίαση σαν φίλος και συμμαθητής του Ηλία, και τόνισε στην χαιρετισμό του ότι “έφερα τα παιδιά του να δουν πως είναι τα πρότυπα και πως πρέπει να μεγαλώσουν, για εμάς είναι πρότυπο και είμαστε περήφανοι για αυτόν”.

Η παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Μοσχονά και ο χαιρετισμός της κα Αντωνάτου προς τον Ηλία Τουμασάτο

Η ομιλία του Ηλία Τουμασάτου κατά την παρουσίαση του βιβλίου

Ο χαιρετισμός της κας Μοσχονά και της κα Καπατσούλια

Ακούστε τι είπε ο κ. Τραυλός Σταύρος

Μίλησε και ο μαθητής του Ηλία Τουμασάτου, ο Βαγγέλης

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις