Ολοκληρώθηκε σήμερα το σεμινάριο για την Τρωτότητα και την αποκατάσταση των κτιρίων

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και του ΟΑΣΠ, με θέμα “Τρωτότητα και αποκατάσταση σεισμόπληκτων κτιρίων στην Κεφαλονιά”.

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν πολλοί μηχανικοί και υπηρεσίες του κράτους όπου αντάλλαξαν απόψεις αλλά έκαναν και αναλύσεις για την κατάσταση των κτιρίων πριν και μετά των δύο πολύ ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα την Παλική, έτσι ώστε να μπορέσουν μέσα από διαπιστώσεις και αναλύσεις που έχουν γίνει από αρμόδιους καθηγητές εξειδικευμένους στο αντικείμενο.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής αλλά και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, Θανάσης Γιανναδάκης, που απηύθυναν χαιρετισμό και εξήραν το πολύ καλό έργο που γίνεται από τους πολιτικούς μηχανικούς όλες αυτές τις μέρες, από τον πρώτο κιόλας σεισμό, στάθηκαν δίπλα στους συμπολίτες μας και εργάστηκαν νυχθημερόν για δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν όπου υπήρχε ανάγκη με τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία τους. Στο σεμινάριο συμμετείχε όπως ήταν φυσικό και η ΥΑΣ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) με εκπρόσωπο την Διευθύντρια κ. Κλεάνθη.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και μηχανικοί από την Περιφέρεια και τον Δήμου, όπως η κα Τζανετάτου, ο κ. Μπάρκας και ο κ. Δελακκάς, για να ενημερώσουν για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου αλλά και για να ενημερωθούν με τη σειρά τους για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια κτίρια αλλά προπάντων στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός έκανε λόγο για θετκά συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτό το σεμινάριο, καθώς έγιναν επιστημονικές προσεγγίσεις για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στα κτίρια, και πως μπορούν αυτές οι ζημιές αποκατασταθούν όσο γίνεται καλύτερα, έτσι ώστε τα κτίρια να επανέλθουν γρήγορα στην πρωτύτερη κατάστασή τους, αλλά και επίσης τι πρέπει να προσέξουν έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα.

Ακούστε τι μας είπε ο κ. Τραυλός.

S

S S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις