Προεκλογική αρένα θύμισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχε άρωμα προεκλογικό καθώς κανείς από τους συμβούλους δεν είχε διάθεση να συζητήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πιο πολύ τους απασχολούσαν ποιές θα έπρεπε να είναι οι επόμενες κινήσεις για τις επερχόμενες εκλογές.

Η μείζονα αντιπολίτευση παρουσιάστηκε σύσσωμη αποτελούμενη από παλιά και νέα στελέχη με ηχηρές απουσίες όπως αυτή του Διονύση Αραβαντινού ο οποίος έχει αποχωρήσει από την παράταξη Κοτσιλίνη εδώ και πολύ καιρό και του Βασίλη Ρουχωτά, που μάλλον έμεινε πίσω για να “κρατάει τα μπόσικα”, καθώς από ότι μαθαίνουμε η Κίνηση Πολιτών Παλικής ή αλλιώς το Κίνημα του “Φίκου” του έχει κάνει ζημιά, μπαίνοντας δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα, ακολουθώντας τις συμβουλές μας για κάθοδο στις εκλογές.

Η παράταξη του κ. Κοτσιλίνη μετά την απόφαση Καλαφάτη να κατέβει ξανά στις εκλογές, έχει πάρει τα πάνω της και αποπνέει έναν αέρα σιγουριάς, με τον κ. Κοτσιλίνη να είναι ιδιαίτερα επικριτικός τόσο στην Δημοτική Αρχή όσο και στην Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη της οποίας μίλησαν ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, ενώ δεν δίστασαν να τα “πουν ένα χεράκι” στον κ. Κοτσιλίνη και όσους εκπροσωπεί, όπως για το Χρηματιστήριο, αλλά και τα χρήματα του Γηροκομείου που “χάθηκαν” στην πορεία. Ο κ. Κοτσιλίνης απάντησε με ειρωνεία λέγοντας ότι: “Πρέπει να κόψουμε τις φλέβες μας που δεν είμαστε κουμουνιστές”, με τον Γιάννη Κουρούκλη να κάνει σφοδρή επίθεση στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ ή “Ελιά”, τονίζοντας ότι θα ήταν καλύτερα να βγάλουν την παράταξη “Δάκο”.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα κλισέ όπως η Ιερά Εξέταση που υποβλήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, με το συμπέρασμα να είναι ότι για όλα τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στο νησί μας, να φταίει ο Κεκάτος, ο Κεκάτος φταίει που έγινε σεισμός, ο Κεκάτος φταίει για τον Χάρακα, ο Κεκάτος φταίει που τελέσθηκε λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο, χωρίς την άδεια του Αγίου, γιατί σύμφωνα με τον κ. Κοτσιλίνη πριν δύο μήνες χτύπησε ο εγκέλαδος το νησί μας και αυτό δεν φαίνεται πουθενά στα σχέδια προώθησης του τουρισμού. Μήπως να διοργανώναμε εκδρομές στα ερείπια, όπως στην Ακρόπολη; Είμαστε σοβαροί; Αυτή είναι η στρατηγική Marketing που θα ακολουθήσουν όποιοι, εκτός παράταξης Παρίση, αναλάβουν τα ηνία αυτού του τόπου; Αντί να λέμε ότι δύο μήνες μετά το σεισμό έχουμε τουρίστες στο νησί και ότι ο κόσμος δεν φοβάται να έρθει στην Κεφαλονιά, με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου και της πτήσης της easy jet,  διαμαρτυρόμαστε; Γιατί πρέπει κάθε φορά να σαμποτάρουμε όποιες ενέργειες γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση; Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε το καλό του τόπου έξω από πολιτικά συμφέροντα; Όπως είχε είπε και ο κ. Κεκάτος, το κόμμα μας πρέπει να είναι η Κεφαλονιά.

Κάποιοι από την παράταξη Κοτσιλίνη-Καλαφάτη, δεν ήξεραν καν για την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών στο νησί μας, γιατί όπως είπαν δεν έλαβαν πρόσκληση, χρειάζεται πρόσκληση για να δείξεις ενδιαφέρον και να πληροφορηθείς για προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διαδρομή του Χάρακα και τα έργα που γίνονται  στην Παλική; Μάλλον τον ενδιαφέρον κάποιων για τα προβλήματα της Κεφαλονιάς είναι μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες, μετά τα ξεχνάμε.

Σε όσους μας κατηγορούν ότι είμαστε κατευθυνόμενοι, εμείς απαντάμε ότι όχι μόνο είμαστε κατευθυνόμενοι, αλλά τηλεκατευθυνόμενοι, γιατί κατά τη γνώμη τους εάν γράφαμε υπέρ Καλαφάτη και συν αυτώ, τότε θα ήμασταν πραγματικά ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και προπάντων αντικειμενικοί.

S S S




Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις