Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο χώρο της υγείας-Τίθενται σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων (ηχητικά)

Συγκέντρωση πραγματοποίηθηκε σήμερα το πρωϊ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου από το Σωματείο Εργαζομένων για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή και πρόκειται να φέρει δραματικές αλλαγές στα εργασιακά και όχι μόνο.

Ένα μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί και δεν είναι άλλο φυσικά από την διαθεσιμότητα που θα τεθούν οι οδηγοί των Ασθενοφόρων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και η ενσωμάτωσή του με το ΕΚΑΒ, που σημαίνει ότι κάποιοι θα μετατεθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή χειρότερα αυτοί που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας στην ουσία θα απολυθούν.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα στο χώρο υγείας αλλά και στην μικρή μας κοινωνίας με τα ασθενοφόρα να επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο μεταφέροντας ασθενείς αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες από το σπίτι τους στο νοσοκομείο και το ανάποδο, με την ενσωμάτωσή τους με το ΕΚΑΒ δεν θα έχουν την δυνατότητα να παράσχουν τέτοιους είδους βοήθεια και κοινωνικό έργο στον κόσμο.

Στην συνέλευση βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αλλά και επικεφαλής κομματικών παρατάξεων για να στηρίξουν την προσπάθεια και τον αγώνα του προσωπικού. Τόσο ο Πρόεδρος των Εγαζομένων Βαγγέλης Δελλαπόρτα όσο και η Προϊστάμενη Ακτινολογικού Βασιλική Βουτσινά έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί στο νησί και ενόψη τουριστικής περιόδου, με την έλλειψη ασθενοφόρων ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας Σάμης που εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Κεφαλονιά.

Τον λόγο πήραν εκτός από τον κ. Δελλαπόρτα και την κα Βουτσινά από το Σωματείο των Εργαζομένων, μίλησαν γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο επιστημονικός συνεργάτης της Βουλευτής, Γιάννης Βαρούχας, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γεράσιμος Παντελειός, η κα Μουρελάτου εκ μέρους των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την ΑΝΑΣΑ, Παναγής Δρακουλόγκωνας, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο υποψήφιος με τους Ριζοσπάστες Ξανά, Γιώργος Ματαράγκας, υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Γρηγορόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γαβρίλης.

Ακούστε τι είπαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, γονείς και υπηρεσίες

Ακούστε τι είπαν οι υποψήφιοι παρατάξεων

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Παντελειός και ο υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γιατρός κ. Χριστοδουλάκης

 

 

S S S S

 

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις