Προς ερασιτέχνη Mελισσοκόμο

Η ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μελισσιού αλλά και στην ανθεκτικότητα των μελισσιών σε διάφορες ασθένειες. Οι μέλισσες για να ταΐσουν το γόνο χρησιμοποιούν το μέλι και τη γύρη που έχουν αποθηκευμένα. Αν οι προμήθειες και οι τροφές που συλλέγονται είναι περιορισμένες οι εργάτριες λιγοστεύουν την τροφοδοσία της βασίλισσας μειώνοντας έτσι το ρυθμό της ωοτοκίας. Το μελίσσι θα δυσκολευθεί να επιζήσει, εάν δεν κάνουμε τροφοδότηση.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός τονίζει στον Κεφαλλονίτη και Θιακό ερασιτέχνη μελισσοκόμο ότι με την τροφοδοσία απελευθερώνουμε τις μέλισσες από το άγχος και την αδυναμία εύρεσης τροφής. Όταν δεν υπάρχουν αποθέματα τροφής στην κυψέλη απαραίτητη είναι η παρουσία ζαχαροζύμαρου μελιού, σιροπιού, κρυσταλλικής ζάχαρης, γύρης ή υποκατάστατο γύρης.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις