Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕΕ είχε η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Σήμερα η βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΕΣΕΒΕΕ), κ. Γ. Καββαθά, προκειμένου να προβούν σε συντονισμένες δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων των νησιών μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίσταται καθώς οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης δεν πραγματώθηκαν, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να κινδυνεύουν να «χάσουν» την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, όμως συμφωνήθηκαν και σε δράσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών της.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των επαγγελματιών με μέτρα όπως :
o Αναστολή / κατάργηση για συγκεκριμένο διάστημα των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους επαγγελματίες του νομού.
o Ρύθμιση οφειλών προς τις Τράπεζες
o Επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε εξοπλισμό και εμπορεύματα
o Δυνατότητα χορήγησης κεφαλαίων κίνησης
o Δημιουγία γραφείου στήριξης επαγγελματιών στο Ληξούρι
Η Βουλευτής ασκεί πίεση μέσω των ερωτήσεων αλλά και το αίτημα προς στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να ενημερωθούν τα μέλη για τις δράσεις που έχουν αναληφθεί και προβλέπονται από τους αρμόδιους Υπουργούς. Ο Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ αντίστοιχα δεσμεύτηκε να προωθήσει και από τη δική του πλευρά τα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες του νομού.
Πρέπει να καταστεί κατανοητό στους κυβερνώντες ότι οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα σημάνει το «χάσιμο» της τουριστικής περιόδου και το «κλείσιμο» πολλών επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο νομό μας.

Αθήνα, 1.4.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις