15 χρόνια μετά τους βάρβαρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πάει χέρι – χέρι με τον αγώνα για τη δουλειά και το ψωμί, για την Παιδεία, την Υγεία 15 χρόνια μετά τους βάρβαρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, η ΝΑΤΟική κατοχή που έφερε η “ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο” συνεχίζεται στα Βαλκάνια. ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές δυνάμεις έχουν μετατρέψει το Κόσσοβο σε προτεκτοράτο. 2.000 στρατιώτες της ΕΕ ελέγχουν ακόμα Βοσνία-Ερζεγοβίνη. ΠΓΔΜ και Αλβανία βρίσκονται και αυτές σε παρόμοιες καταστάσεις.
15 ολόκληρα χρόνια μετά και τα Βαλκάνια μυρίζουν ξανά αίμα. Η γενικευμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση γονατίζει τους λαούς. Πείνα, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και αυταρχισμός είναι οι συνέπειες της “ανάπτυξης” της ΕΕ, που αποτυπώνονται σε κάθε λαϊκό σπίτι καθημερινά. Είναι η ίδια η ΕΕ που βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία και ύστερα το Ιράκ, το Αφγανιστάν. Και σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών να οξύνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά της λείας, γεννιέται ο πόλεμος για να συνεχίσει με άλλα, βίαια μέσα, όσα δεν κατάφερε η πολιτική. Σήμερα, 15 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ οξύνουν ακόμη περισσότερο την επιθετικότητά τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το επιβεβαιώνουν, όπως και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη, με τον ουκρανικό λαό να πληρώνει το μάρμαρο των ανταγωνισμών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει πως ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό πάει χέρι – χέρι με τον αγώνα για τη δουλειά και το ψωμί, για την Παιδεία, την Υγεία. Καλούμε το λαό μας, τους νέους και τις νέες να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.
• Για να δυναμώσει η πάλη κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την έξοδο της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
• Να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Καμία διευκόλυνση μέσω της βάσης της Σούδας στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
• Να εμποδιστεί το σχέδιο εγκατάστασης του “αντιπυραυλικού συστήματος” των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και να αποτραπεί η συμμετοχή της Ελλάδας.
• Να αναπτυχθεί ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στον κυπριακό και τον παλαιστινιακό λαό.
• Για την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.
• Για την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.
• Ενάντια σε κάθε συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις επιβολής της “νέας τάξης” και “εσωτερικής ασφάλειας”.

Αργοστόλι 31/03/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Βάρσος Δημήτρης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις