Ανοίγουν τα φαρμακεία την Τρίτη. Η απεργία διαρκείας γίνεται στάση εργασίας

Το άνοιγμα των φαρμακείων την Τρίτη αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη συνεδρίασή τους, τη Δευτέρα. Ωστόσο από τις 2μμ έως τις 8μμ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.
Υπενθυμίζεται, ότι κλειστά παραμένουν και σήμερα Δευτέρα τα φαρμακεία Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας, λειτουργούν κανονικά.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
“Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου. Είμαστε απέναντί σας. 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας”, είχε δηλώσει.
Υπενθυμίζεται, πως το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επεσήμανε την Κυριακή, ότι θα έπρεπε με ειδική αιτιολόγηση να προκύπτει σαφώς στο νομοσχέδιο ότι δια της θέσπισης των ρυθμίσεων εξασφαλίζεται η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα.

ΠΗΓΗ news247
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις