Απάντηση του Προέδρου του ΟΚΑΠ, Διονύση Κοκόση στα δημοσιεύματα

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν … «σκάνδαλο» με την διανομή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμοπαθείς θα συνιστούσαμε σε όλους περισσότερη σοβαρότητα στον δημόσιο λόγο τους και πριν τοποθετηθούν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα ώστε να μην δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.
Τονίζουμε πως κάθε βοήθεια που έφθασε για τους σεισμοπαθείς στο Δήμο Κεφαλονιάς είναι καταγεγραμμένη υπηρεσιακά με τον πλέον επίσημο τρόπο όπως είναι καταγεγραμμένη και η διανομή της και του που πήγαν ακριβώς όσα μοιράστηκαν (άτομα , οικογένειες, ιδρύματα , σχολεία , τοπικές κοινότητες κ.ο.κ.)
Οι σχετικές καταστάσεις βρίσκονται στην διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα για οποιοδήποτε έλεγχο. Αιτήματα του τύπου να δοθούν στην δημοσιότητα ονόματα των παραληπτών είναι εκτός τόπου και χρόνου για λόγους ευνόητους και νομικούς (προσωπικά δεδομένα). Οπότε καλό είναι να σταματήσει η «σπέκουλα» πάνω στο συγκεκριμένο θέμα καθώς το ζήτημα των σεισμοπαθών δεν προσφέρεται για προεκλογικές σκοπιμότητες. Επαναλαμβάνουμε πως όλες οι καταστάσεις και τα έγγραφα που αφορούν την βοήθεια προς τους σεισμοπλήκτους είναι ασφαλώς στην διάθεση κάθε αρμοδίου προς έλεγχο.

Αργοστόλι 28/3/2014
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ
Διονύσιος Κοκόσης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις