Γενική Απεργία τις 9 Απρίλη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε νέα εγκύκλιο για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Με την εγκύκλιο αυτή, ουσιαστικά αναθέτει στους διευθυντές των σχολείων να συγκροτήσουν αυτοί τις ομάδες εργασίας ακόμα και ενάντια στη θέληση του Συλλόγου Διδασκόντων! Με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να του αποστείλουν μέχρι τις 11/4/2014 τα σχολεία που δεν έχουν ολοκληρώσει τις ομάδες εργασίας.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δείχνει τις δυσκολίες της κυβέρνησης να προωθήσει τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων και των Συλλόγων Διδασκόντων δε συναίνεσε, όπως επιθυμούσε το Υπουργείο, τον έχει καταδικάσει. Έχουν αποκαλυφθεί οι στόχοι της αξιολόγησης και το αντιδραστικό της περιεχόμενο. Οι απολύσεις στην εκπαίδευση και στο δημόσιο δεν αφήνουν περιθώριο για καμία αυταπάτη.
Γι’ αυτό και το Υπουργείο αφήνει το καρότο και πιάνει το μαστίγιο, αφού ο μοχλός της αξιολόγησης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που ενιαία προωθούν κυβέρνηση-πλουτοκρατία-Ε.Ε. Επείγονται να προσαρμόσουν το σχολείο στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, που θα διαμορφώσει το φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα χωρίς απαιτήσεις, αξιοποιώντας την αδρή χρηματοδότηση της ΕΕ γι’ αυτή την επιλέξιμη δαπάνη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν θα φοβηθούμε! Δε μας τρομάζουν! Δε σκύβουμε το κεφάλι, δε συναινούμε, αντιστεκόμαστε! Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, είναι υποχρέωση απέναντι στα παιδιά του λαού μας!
Κανένας συνάδελφος και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην κάνει πίσω!
• Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να εμμείνουν στην απόφασή τους για μη συγκρότηση ομάδων εργασίας αλλά και να προστεθούν νέες στα σχολεία που δεν είχαν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα.
• Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να πάρουν θέση. Είναι ώρα να συνταχθούν με τους συναδέλφους, να ακουμπήσουν στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των σωματείων, να μη γίνουν βαστάζοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
• Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν καθαρό ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας. Ως εκπαιδευτικοί αντιλαμβανόμαστε ότι ο αντιδραστικός μηχανισμός της αξιολόγησης θα πετάξει έξω από το σχολείο εκπαιδευτικούς και μαθητές, γι’ αυτό στηρίζουμε τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των Σωματείων μας.
• Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση και τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, που επιδιώκουν κυβέρνηση και ΕΕ.
Καλούμε σε σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων και τα μαθητικά συμβούλια για το θέμα αυτό αλλά και για το «νέο Λύκειο», την Τρίτη 1 Απρίλη και ώρα 7.00 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (Νάπιερ).
Όλοι οι συνάδελφοι παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την Τρίτη 1 Απρίλη και ώρα 8.30 μμ στα γραφεία μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, να παλέψουν για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 9 Απρίλη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζουν (βασικός μισθός 586 ευρώ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο αντιασφαλιστικό, χτύπημα συνδικαλιστικού κινήματος και απεργίας, διαφοροποίηση σχολικής μονάδας και είσοδος επιχειρηματιών στο σχολείο κλπ).
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ

Αργοστόλι 28/03/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις