Συγκίνηση και μνήμη στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, για τις γυναίκες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα (Ηχητικά-Βίντεο)

Πολύ ωραία η εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων, για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου με θέμα την ηρωϊκή δράση των γυναικών κατά την Επανάσταση του 1821, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κοργιαλενείου Ιδρύματος είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε αλλά και να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της ζωής αυτών των θαρραλέων γυναικών που δεν δίστασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους, για έναν ιερό και ανώτερο σκοπό, όπως είναι η αγάπη για την πατρίδα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε απαγγελία ποιήματος, ενός σπουδαίου ποιητή, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, με τίτλο, “25η Μαρτίου”, από την κα Ελένη Κουνάδη. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου και Δρ. Φιλολογίας, όπου έκανε την παρουσία για την ηρωϊκή δράση πολλών γυναικών την εποχή του 1821, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι ηγετικές μορφές των Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Μαντώ Μαυρογένους, που έδειξαν πυγμή, θάρρος και αποφασιστικότητα απέναντι στον εχθρό, προκαλώντας το δέος και κερδίζοντας τον σεβασμό όλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης, Τζόγια Γρουζή, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ειρήνη Στεφάτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο κ. Παύλος Παπαδάτος, ο πρόεδρος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος κ. Φραγκισκάτος και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Η Παιδική Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας Χορωδίας, Αναστασία Νικολακάκη μας χάρισε τραγούδια εμπνευσμένα από την επανάσταση ενώ το Χορευτικό Τμήμα του Λυκείου, με Δασκάλα Χορού την κα Μαρία Μέτσιου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Κοντάκιο “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ”, ενώ τα παιδιά της Χορωδίας τραγούδησαν μεταξύ άλλων τον “Θούριο” του Ρήγα Φεραίου, το “Δέκα Παληκάρια”, το “Τσάμικος” αλλά και τον “Χορό του Ζαλόγγου”. Αμέσως μετά το Χορευτικό Τμήμα φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψε το Χορό του Ζαλόγγου, το “Σαράντια Παλικάρια”, το “Καραβάκι” και άλλους γνωστούς παραδοσιακούς χορούς.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Ευρώπη Μοσχονά για την οργάνωση και παρουσίαση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης, για το ρόλο της γυναίκας τα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Εμείς να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!

Ομιλία της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπης Μοσχονά

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Τζόγιας Γρουζή

Χαιρετισμός του Αντιδήμαρχου Τουρισμού κ. Κεκάτο και του Προέδρου του Κοργιαλένειου Ιδρύματος κ. Φραγκισκάτου

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις