Τερμά ποια οι αστειότητες με τις …”Κινήσεις Πολιτών”-Τελικός κριτής η κάλπη!

Το τελευταίο διάστημα έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για “Κινήσεις πολιτών”, για “Κινήματα Πολιτών”, για “Ομάδες πολιτών” και διάφορα άλλα τέτοια που οι εμπνευστές τους τα εμφανίζουν ως σχήματα που εκφράζουν δήθεν το σύνολο της πολιτείας.

Συνήθως όμως και με βάσει την εμπειρία που έχουμε από τις προηγούμενες εκλογές, όποτε πρόσωπα από τις εν λόγω “Κινήσεις πολιτών” κατέβηκαν στον πολιτικό στοίβο, κυριολεκτικά “πάτωσαν” και οι φαντασιώσεις περί δήθεν εκπροσώπησης όλου του λαού, διαλύθηκαν τις κρύες βραδιές που ανοίξανε οι κάλπες και έγινε γνωστό ποια είναι η πραγματική επιθυμία του κόσμου.

Αυτό που θέλουμε να πούμε με άλλα λόγια είναι ότι, χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε τις όποιες προσπάθειες, στη δημοκρατία δεν χωράνε αυτόκλητοι σωτήρες και κατά “φαντασίαν ηγέτες”, όποιος θέλει να έχει πολιτικό ρόλο και να παρεμβαίνει στα κοινά, πρέπει να καταλάβει ότι μόνο μέσω εκλογών μπορεί να το πετύχει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ο τελικός κριτής είναι η κάλπη, ούτε οι κραυγές, ούτε οι φωνές, ούτε το διαδίκτυο, ούτε οι δημοσκοπήσεις εκφράζουν την πλειοψηφία, η πλειοψηφία εκφράζεται μέσα από την δημοκρατία και κατά συνέπεια μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια του αέρα, όλων αυτών που δεν μπορούν να αναμετρηθούν σε επίπεδο εκλογικό γιατί ξέρουν εκ των προτέρων ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι υπέρ τους.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις