Κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ενάντια στης απολύσεις

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Με κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ-ΚΙ ολοκληρώθηκε η τριήμερη απεργία που είχε ως κεντρικό αίτημα το ΌΧΙ στις απολύσεις των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Με τη σημερινή κατάληψη κορυφώθηκαν οι δράσεις της ΕΛΜΕ (συλλαλητήριο – πορεία με συμμετοχή μαθητών και γονιών στις 19/3, παρέμβαση στο Νοσοκομείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο στις 20/3 και στις 21/3 παρουσία στην Αθήνα και συμμετοχή στη Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Φορέων για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό σε κατοικίες και δημόσιες υποδομές). Παράλληλα αναδείχθηκαν τα ζητήματα του «νέου λυκείου» των ακόμη πιο οξυμένων ταξικών φραγμών που εκκινεί φέτος από την Α΄ Λυκείου με την τράπεζα πανελλαδικών θεμάτων, της αντισεισμικής θωράκισης και των νέων σχολικών συγκροτημάτων, του νόμου για τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και την αξιολόγηση, ως μοχλών για την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του σχολείου και για κονιορτοποίηση κάθε έννοιας σταθερότητας στην εργασία. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν περιέγραψε απλά τα ζητήματα αυτά αλλά και στοχοποίησε τη μήτρα που τα γεννά: την πολιτική που χέρι – χέρι κυβέρνηση – ΕΕ και μονοπώλια επιβάλλουν στο λαό. Ανασύνταξη του κινήματος και αποτελεσματικός αγώνας δε μπορεί να υπάρξει με αναμονή κυβερνητικών εναλλαγών εντός ΕΕ και καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, χωρίς διαμόρφωση όρων συμμαχίας των «από κάτω», για ανατροπή της τάξης που εξουσιάζει την οικονομία.
Σε συνάντηση που έγινε χθες με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας (ΔΔΕ) τέθηκαν τα ζητήματα των απολύσεων των εκπαιδευτικών, της τρομοκρατίας που ασκείται με γραμμή κυβερνητική και κύριο όργανο τη σχολική σύμβουλο στο Νομό – για να υλοποιηθεί η κυβερνητική γραμμή της αξιολόγησης και της συγκρότησης ομάδων «εργασίας». Επίσης, τέθηκαν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιλογών τοπικής διοίκησης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στο πλαίσιο διαχείρισης του σεισμού (διπλοβάρδια, ωράρια εκπαιδευτικών, χώροι για τη λειτουργία των σχολείων κλπ). Ζητήθηκε, ακόμη, η εισήγηση της ΔΔΕ προς το Υπουργείο για την εισαγωγή των μαθητών και καταγγέλθηκε ότι παρά το γεγονός των «λειάνσεων» στο επίσημο έγγραφο και των γενικών διατυπώσεων για ειδική ρύθμιση που να αφορά την Α΄ και Γ΄ Λυκείου υπήρξαν καταλυτικές επαφές της ΔΔΕ με πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και πολύ εξειδικευμένες συζητήσεις επί του πρακτέου, τις οποίες και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας δεν αρνήθηκε. Το υπόμνημα των μαζικών φορέων προσυπογράφεται μαζικά και στο τριήμερο υπήρξαν επαφές της ΕΛΜΕ με τους τοπικούς σπουδαστικούς συλλόγους και τους σπουδαστές της ΑΕΝ με στόχο την από κοινού ανάδειξη αιτημάτων.
Δεν αποδεχόμαστε τελεσμένα και απολύσεις
Δεν λυγάμε στην τρομοκρατία για την επιβολή της (αυτό)αξιολόγησης – αξιολόγησης
Μπλόκο στην πολιτική ΕΕ – μονοπωλίων.
Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Αργοστόλι 21/3/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης 
Ο Γενικός Γραμματέας

vadalukas

Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις