Θόδωρος Γαλιατσάτος: “Αν δεν τους διώξουμε θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων”

Δυναμική παρουσίαση της ΑΝΑΣΑ έγινε χθες το βράδυ από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και επικεφαλή του Συνδυασμού, Θόδωρο Γαλιατσάτο, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Λιμανάκι.

Περιστοιχισμένος από φίλους, γνωστούς αλλά και προσκείμενους στον συνδυασμό ο κ. Γαλιατσάτος έκανε δριμύ κριτική στην κυβέρνηση, την Δημοτική και Περιφερειακή αρχή για την “κατάντια” που έχουν φέρει την Περιφέρεια, με την αδιαλαξία τους και τα πολιτικά τους συμφέροντα. Τώρα είναι η πρώτη ευκαιρία του Έλληνα πολίτη να δώσει απαντήσεις στην κάλπη, ψηφίζοντας ΑΝΑΣΑ, για να απαγκιστρωθεί από το παλαιοκοματικό καθεστώς και να κάνει μία καινούργια αρχή, τονίζοντας ο ίδιος ο κ. Γαλιατσάτος, ότι “Αν δεν τους διώξουμε θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων”.

Στην πρώτη προεκλογική παρουσίαση της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά, παραβρέθηκαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Δημητράτος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Προϊόντων, Ανδρέας Καλαφάτης, ο επιχειρηματίας Νίκος Σκλαβούνος και πολλοί άλλοι εκλεχτοί καλεσμένοι. Μιλώντας για τον Καλλικράτη ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι, “πρέπει να φύγει από την μέση γιατί το μόνο που κατάφερε είναι να καταστρέψει τις δομές της κοινωνίας, τέσσερα χρόνια δεν άκουσε κανείς τα προβλήματα του κόσμου, τα προβλήματα των χωριών, τέσσερα χρόνια τώρα δεν λογαριάσανε κανέναν”.

Στην άποψη ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κοινά, απάντησε ότι είναι ψέματα, ο κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά χρειάζεται συμμετοχή από όλους για να κάνουμε την διαφορά. Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στις συνεχείς μάχες που δίνει στα Περιφερειακά Συμβούλια για το καλό, όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά ειδικότερας της Κεφαλονιάς.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στην στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας την τιμή, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει ειδική δομή στην Περιφέρεια που θα ασχολείτε με την αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων της Παλικής και την αναμόρφωση της περιοχής. Αναφερόμενος στους σεισμούς δήλωσε ότι “πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, θέλει εκπαίδευση διά βίου, στα σχολεία, στις υπηρεσίες για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί ξεχνάμε”.

Είναι αλήθεια είπε, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μεγάλα συμφέροντα, όπως υδρογονάνθρακες, ιχθυοτροφεία, και ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος”. “Μας ενδιαφέρει όμως να εδραιώσουμε κοινωνικές και οικονομικές δομές στην Περιφέρεια, να μας αντιμετωπίζουν σαν νησιωτική περιοχή”.

Ο Τουρισμός και ο Πρωτογενής Τομέας θα είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ΑΝΑΣΑ για να αναβαθμίσει την οικονομία του τόπου μας.

Ακούστε όλη την ομιλία: 

S

S S S S S S S S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις