Να σταματήσει η δημοσιογραφική «σπέκουλα» για την διανομή τροφίμων

Σε σχέση με δημοσιεύματα που θεωρούν ως επιλήψιμη την διανομή τροφίμων και σε περιοχές εκτός Παλικής σημειώνουμε τα εξής αυτονόητα : 

1. Ως γνωστόν η περιοχή της Κεφαλονιάς που επλήγη κατά κόρον από τους πρόσφατους σεισμούς ήταν η Παλική και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το κέντρο διανομής των τροφίμων για τους σεισμοπαθείς εγκαταστάθηκε στο χώρο του Μουσείου του Ληξουρίου ώστε να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα εκεί όπου τα προβλήματα ήταν μείζονα.
2. Σεισμοπαθείς υπάρχουν και σε περιοχές εκτός Παλλικής τόσο σε χωριά (Κουρουκλάτα, Θηνιά κ.α.) όσο και στο Αργοστόλι όπου έχουν κριθεί αρκετά κτίρια προσωρινά ακατάλληλα και χρήζοντα επισκευή. Επομένως τρόφιμα δικαιούνται Κεφαλονίτες και άλλων περιοχών και αυτή γίνεται πάντα με καταγραφή από το κέντρο διανομής που εδρεύει στο Ληξούρι απ΄ όπου και μεταφέρονται τα τρόφιμα στους σεισμοπαθείς και της υπόλοιπης Κεφαλονιάς και στους συμπολίτες μας που χρήζουν άμεσης ανάγκης, Επομένως φωτογραφίες που εμφανίζουν ως δήθεν «σκάνδαλο» την μεταφορά τροφίμων από το Μουσείο Ληξουρίου σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς στερούνται σοβαρότητας και εξόφθαλμα εξυπηρετούν σκοπιμότητες που δεν σχετίζονται με το αληθές ενδιαφέρον για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς συνολικά. Η «σπέκουλα» και οι στρεβλές εντυπώσεις για το θέμα των τροφίμων πρέπει να σταματήσουν τώρα.

Διονύσης Κοκόσης
Πρόεδρος ΟΚΑΠ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις