Απεργία και συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ-ΚΙ για τις προσεχείς απολύσεις καθηγητών

Απεργία και συγκέντρωση  έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛΜΕ-ΚΙ, για να τονίσει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών που απειλούνται με απολύσεις αλλά και τις ελλείψεις καθηγητών και τα προβλήματα γενικά που επικρατούν στο χώρο της Παιδείας.

Το παρών έδωσαν παιδιά από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου και Ληξουρίου κρατώντας στα χέρια τους πανώ με το σύνθημα “Δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας” που αγωνιούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος στην ομιλία έκανε λόγο για τις μαζικές απολύσεις στον κλάδο της εκπαίδευσης που πρόκειται να προβεί το υπουργείο Παιδείας, εφαρμόζοντας την νόμο για τη διαθεσιμότητα. Ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στο ΕΠΑΛ και στις ειδικότητες που θα καταργηθούν ενώ τα παιδιά δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα  λόγω απουσίας εκπαιδευτικών ειδικότητας για να διδάξουν τα μαθήματα που απαιτούνται. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ μίλησε για την αδιαλλαξία που δείχνει ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανινόπουλος όσον αφορά την Α’ Λυκείου ενώ ταυτόχρονα προτίθεται να συζητήσει τις όποιες ρυθμίσεις χρειάζονται να γίνουν για τους μαθητές της Γ Λυκείου και μόνο για το Ληξούρι.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο το υπουργείο Παιδείας θέλει να στέλνει τα παιδιά από την ηλικία των 14 χρονών σε σχολές κατάρτισης έτσι ώστε να μπορούν να βγουν κατευθείαν στην αγορά εργασίας, καθώς θεωρεί ότι τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους, αποτελεί είδος πολυτελείας τη σημερινή εποχή. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο Λιθόστρωτο και τους δρόμους της πόλης ενώ έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο.

Για να ακούσετε την ομιλία πατήστε REC022

S S S S S

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις