Ο Εμπορικός Σύλλογος “Η Κράνη” στέκεται κοντά στους επαγγελματίες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ«Η ΚΡΑΝΗ»

Ο σύλλογος μας έθεσε από την πρώτη στιγμή αιτήματα στους αρμόδιους φορείς και στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για την στήριξη του εμπορικού κόσμου λόγο του σεισμού που έπληξε το νησί μας.

1. Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών για ένα τουλάχιστον έτος

2. Πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο τουλάχιστον

3. Πάγωμα στις ασφαλιστικές εισφορές και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για έναν επίσης χρόνο

4. Μείωση στις καταβολές ΦΠΑ των επιχειρήσεων ως και 30% , λόγω του ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτη περιοχή 5. Μείωση του ΦΠΑ από 23% στο 13 % και από 13% στο 8% αντίστοιχα λόγω των έκτακτων συνθηκών.

 6. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού μας διότι όλες έχουν υποστεί οικονομικό μαρασμό άλλωστε ο νόμος το προβλέπει όταν μια περιοχή χαρακτηρίζεται ως σεισμόπληκτη.

Από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εστάλη το με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.80000/οικ.2464/167 από 3/2/2014 έγγραφο ( διαύγεια ΑΔΑ:ΒΙΡΤΛ-ΡΨ2) με αποδέκτες όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης για την στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών και ασφαλισμένων στην Κεφαλονιά λόγο του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου 2014 στο οποίο προβλέπονταν οι κάτωθι διευκολύνσεις:

Α) Κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα εισφορών .

Β) αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα για τον οποίο συνέβη ο σεισμός.

Γ) οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Επίσης με το αριθ πρωτ Φ.80000/οικ.3264/210 από 11/02/2014 ( διαύγεια ΒΙΡΝΛ-910) κηρύχθηκε η περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

.

Αργοστόλι 12/03/2014

Ο πρόεδρος 

ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος

Η γραμματέας

ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις