Με τους πολίτες συναντήθηκε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος

Με ανοικτή σύσκεψη-συζήτηση με τους πολίτες σχετικά με τις προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων, ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νησί μας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θοδωρής Γαλιατσάτος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε τόσο ο Βουλευτής Σταυρος Κοντονής, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ζακυνθινή Αναγέννηση” Μίμης Μαρίνος Κουρής.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια. Άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη που δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τη συγκυβέρνηση, για αυτό η διαχείριση των αποφάσεων δεν απέδωσε καρπούς.

Όσον αφορά την παράταξή του υπεραμύνθηκε ότι δούλεψε με τρόπο κριτικό, ωστόσο κανείς δεν αξιοποίησε τις προτάσεις της, ενώ τόνισε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποκτούν έντονο πολιτικό χαρακτήρα.
Στάθηκε και στο θεσμικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” το οποίο δεσμεύθηκε πως θα αλλάξει όταν δοθεί η ευκαιρία σε πανελλαδικό επίπεδο για τη δημιουργία μιας αυτοδιοίκησης με πόρους και αρμοδιότητες και κυρίως συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.
Ανέλυσε με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο τρόπο την πολιτική κατάσταση και όλα σχεδόν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αποκάλυψε τις αστοχίες, τις αποτυχίες και τις ολέθριες για την Περιφέρεια συνέπειες της πολιτικής, που άσκησαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στα μνημόνια.
Δεν έμμεινε μόνο στην κριτική αλλά δεσμεύθηκε να αλλάξει την κατάσταση στην Περιφέρεια. Να αποκαταστήσει την οντότητά της ως νησιωτική στο πανελλήνιο και να αξιοποίησει αφενός κάθε ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος των πολιτών, και αφετέρου πόρους του ΕΣΠΑ.

Αντέταξε το συγκροτημένο και ρεαλιστικό λόγο της ΑΝΑΣΑ αφού το πρόβλημά, αυτή τη στιγμή, όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι να υπάρξουν προτάσεις προς την κοινωνία, ώστε να γίνει κατανοητό ότι δρόμος που υποδεικνύει και εφαρμόσιμος είναι και θα οδηγήσει σε μια άλλη κατεύθυνση αύριο.

Αναγνώρισε ότι αυτός δεν είναι στρωμένος με πέταλα για αυτό κάλεσε σε συστράτευση τους πολίτες. Υποσχέθηκε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα με την ΑΝΑΣΑ να είναι στο κέντρο της ανατροπής για τα Ιόνια πέρα από τα κομματικά όρια.

ΠΗΓΗ: Ημέρα τση Ζάκυθος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις