Παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη έκαναν οι Ρισιάνοι (βίντεο)

Κατέβηκαν οι Ρισιάνοι με πλακάτ για να διαμαρτυρηθούν στον κ. Κουρή και το κ. Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά και τους δύο σεισμούς όσον αφορά το έργο του Χαράκα στην Έρισο, καθώς όπου νάναι ξεκινάει η τουριστική σεζόν.

Έφτασαν νωρίς το πρωί στο Αργοστόλι και συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας κρατώντας πλακάτ στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, θέλοντας να ανοίξει ο δρόμος του Χάρακα εδώ και τώρα έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η περιοχή με την τουριστική σεζόν να ξεκινάει σύντομα. Στο κ. Κουρή παράσταση έκαναν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ερίσου, οι κ.κ. Νικόλαος Ντονάδος, Γεράσιμος Βασιλάτος και Αλέκος Καββαδίας, μαζί με την Κίνηση Πολιτών της περιοχής που ανησυχούν καθώς δεν μπορούν να περάσουν με ασφάλεια από τον δρόμο.

Ο κ. Κουρής του δέχτηκε στο γραφείο του και τους εξήγησε ότι το έργο μεν θα προχωρήσει αλλά στην κατάσταση που είναι ο Χαράκας με το ρήγμα να έχει πέσει δεν παίρνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ υπάρχει πόρισμα όπως δήλωσε ο κ. Κουρής που τονίζει την επικινδυνότητα του δρόμου, με συνέπεια να μην μπορούν να τηρήσουν αυτά που είχαν προγραμματίσει, δηλαδή την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία από τον Μάϊο και τη συνέχισει των έργων από τον Οκτώβρη και μετά. Αναγκαστικά θα πρέπει να πηγαίνουν από τον παράδρομο, ο οποίος θα διαπλατυνθεί και θα μπουν πινακίδες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και των επισκεπτών του νησιού μας.

Οι επαγγελματίες της Ερίσου έφυγαν απογοητευμένοι καθώς θεωρούν ότι η εναλλακτική λύση που προτείνει η Περιφέρεια είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσει κάποιος στην Έρισο, τονίζοντας δε ότι οι επισκέπτες του νησιού μας δεν πρόκειται να πηγαίνουν από την παράκμψη με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της περιοχής που στηρίζεται κατεξοχήν στον τουρισμό αφού η Άσος και το Φισκάρδο θεωρούνται από τα πιο τουριστικά μέρη της Κεφαλονιάς. Θεωρούν ότι θα μπορούσε τουλάχιστον να δωθεί μία λωρίδα του δρόμου στην κυκλοφορία που είναι μακριά από το ρήγμα και στα βράχια να τοποθετηθούν δίχτυα για την αποφυγή των βραχοπτώσεων και το έργο να συνεχιστεί κανονικά.

“Το έργο είναι αναγκαίο, δήλωσε ο κ. Κουρής, και θα γίνει η γέφυρα, αλλά για φέτος δεν θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος. Ξεχάστε τι είχαμε πει στα Αντυπάτα, δεν μπορεί να λέμε μετά από σεισμούς που έχουμε πρόβλημα βραχόπτωσεις στην περιοχή. Δεν είναι ίδιο το οδικό δίχτυο μετά τους σεισμούς”. Σύμφωνα με τον κ. Κουρή, γίνεται άλλη μελέτη για πριν και μετά τον Κοθρέα, δηλαδή για βραχοπροστασία και η γέφυρα θα προχωρήσει κανονικά.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και η Κίνηση Πολιτών Ερίσου παρέδωσαν ψήφισμα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής μετά αιτήματά τους, τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη όσον και στην κα Νικολαϊδου για να το μεταφέρει στο Δήμαρχο και στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας το παρών έδωσαν και από την Λαϊκή Συσπείρωση οι Νίκος Γκισγκίνης και Σταύρος Γρηγορόπουλος που εξέφρασαν την άποψη να βρεθεί σύντομα λύση με το θέμα του δρόμου για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις