ΕΛΜΕ-ΚΙ: “Όχι στη δίωξη κατά της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όχι στη δίωξη κατά της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την προσπάθεια δίωξης κατά της ΕΛΜΕ Πειραιά που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με τη διαδικασία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από παρέμβαση μελών του στο 3ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας για αλλαγές στο πρόγραμμα ερήμην του συλλόγου διδασκόντων, ο διευθυντής του 3ου ΣΕΚ Πειραιά έκανε αναφορά στην οποία καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, άσκηση σωματικής βίας από μέλη του ΔΣ.
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης χαρακτηρίζει τα περιστατικά παντελώς ανυπόστατα και εκφράζει ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη προκαταρκτική έρευνα, επισημαίνει τις ευθύνες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που τη διέταξε, σημειώνοντας ότι αυτή στρέφεται αντικειμενικά κατά των βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατά της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά, σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων. Ταυτόχρονα, η προκαταρκτική έρευνα σ’ ένα σχολείο στο οποίο 8 τμήματα καταργήθηκαν και σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών μετακινήθηκε σ’ άλλο σχολείο, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, κάτι που είναι σε βάρος γενικότερα της λειτουργίας του σχολείου.
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Πειραιά που αγωνίζονται να παρεμποδίσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής πρέπει να δυναμώσουν.
Αργοστόλι 09/03/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις