Εκτεθημένη η τέως Δήμαρχος Ερίσου Κατερίνα Κουταλά

Μιά παλιά αμαρτία του πρώην Δήμου Ερίσου συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της εν λόγω περιοχής δεν θέλει να πληρώσει τα τέλη παρεπιδιμούντων λόγω σφαλμάτων που προήλθαν από την μη σωστή διαδικασία επιβολής τους κατά τη θητεία της τέως Δημάρχου Ερίσου, Κατερίνας Κουταλά, αφήνοντάς την εκτεθημένη στα μάτια του κόσμου.

Τελικά μετά συζήτηση που κράτησε πάνω μία ώρα ο Δήμαρχος πρότεινε την αναβολή του και την συζήτηση εκ νέου παρουσία της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς καθώς σε περίπωτση προσφυγής του Δήμου στα Δικαστήρια υπάρχει η περίπτωση στο τέλος να μην εισπράξει φράγκο, από τις 350.000 ευρώ που χρωστάει η συγκεκριμένη επιχείρηση και όλα να τα πάρουν οι τράπεζες. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ο δικηγόρος της επιχείρησης προσφέροντας ένα είδος συμβιβασμού έτσι ώστε η υπόθεση να μην πάρει τη νομική οδό η οποία ενδέχεται να είναι χρονοβόρια και αμφιβόλου αποτελέσματος για το Δήμο.

Η Λαϊκή συσπείρωση θεώρησε όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου και ότι υπάρχει τρόπος να εισπραχθεί το ποσό έστω και αν η υπόθεση πάρει την δικαστική οδό, απλώς κερδίζουν χρόνο για να χαρίσουν στο τέλος τα χρωστούμενα. Συγκεκριμένα ο κ. Κουρούκλης ανέφερε: “Είστε εκτεθειμένοι πολιτικά, έπρεπε να έχετε κατασχέσει και να τους ζορίσετε να σας τα δώσουν όπως ζορίζετε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμιλόμισθους. Να μην δέχεστε καλοπροαίρετα ότι σας λέει ο δικηγόρος της επιχείρησης, έπρεπε να έχετε πάει στην νομική υπηρεσία του Δήμου όταν πρόκειται για 350.000 ευρώ. Η πολιτική βούληση είναι να τα διαγράψετε, τα κάνετε όλα αυτά για να δείξεται δήθεν κάθαρση”.

Εμείς από τη μεριά μας αναριωτόμαστε πόσες ακόμα αμαρτίες των πρώην Δήμων θα ταλαιπωρούν το Δήμο Κεφαλονιά και για πόσο καιρό ακόμα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις