Την επισκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ανέλαβε το Ίδρυμα Ευγενίδη

Κατά το διήμερο συνέδριο για τη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα απο το Ίδρυμα Ευγενίδη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ευχαρίστησε δημοσίως το Ίδρυμα Ευγενίδη, όχι μόνο για τη μακροχρόνια προσφορά του προς τη ναυτική εκπαίδευση, μέσα από τη διαρκή έκδοση όλων των εγχειριδίων, αλλά και για το γεγονός ότι ανέλαβε την επισκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά με μία γενναιόδωρη προσφορά 400.000 ευρώ. Επίσης, ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών γιατί και αυτή ασχολείται με το θέμα και έχει δεσμεύσει κονδύλια για την αναβάθμιση των σχολών.

Σημειώνεται, ότι στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο, συμμετέχουν περίπου 400 σύνεδροι, μεταξύ άλλων καθηγητές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εφοπλιστές, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων αλλά και σπουδαστές.

Το συνέδριο αυτό έχει δύο στοιχεία που το διαφοροποιούν εξ΄ ολοκλήρου με οτιδήποτε άλλο έχει γίνει στην Ελλάδα για τη ναυτική εκπαίδευση. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξετάζεται η ναυτική εκπαίδευση που παρέχεται μέσα στα πλοία και το δεύτερο ότι έχουν κληθεί οι ίδιοι σπουδαστές των ΑΕΝ να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Capital.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις