Κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για δημιουργία υπηρεσιών στο Ληξούρι

Στις 10 Φεβρουαρίου κατατέθηκε από τη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκρονικής Διακυβέρνησης για την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα του συνόλου των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων στο Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πάγιες αλλά και οι έκτακτες από τους πρόσφατους σεισμούς ανάγκες των κατοίκων του νομού και τη δημιουργία υπηρεσιών με έδρα το Ληξούρι.
Η απάντηση του μνημονιακού Υπουργού ήταν αποκαρδιωτική καθώς δεν αναγνωρίζει τις διαρκείς και έκτακτες ανάγκες των νησιών μας και δεν εξαιρεί τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους από τη διαθεσιμότητα. Στις μοναδικές ενέργειες που έχει προβεί το Υπουργείο είναι α) η δίμηνη αναστολή της διαθεσιμότητας 2 δημοτικών αστυνομικών και β) η κατάταξη 152 υπαλλήλων των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων για επανατοποθέτηση τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων με έδρα την Πάτρα.
Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση που με τις πολιτικές ακραίας λιτότητας που εφαρμόζει έχει οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απελπισία, αποδεικνύει ότι ακόμα και σε κρίσιμες και εκτακτες περιπτώσεις τα συμφέροντα των δανειστών είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Αθήνα, 7/3/2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις