Βασίλης Ρουχωτάς: “Είμαστε γαϊδούρια στην Παλική”;-Έκανε έφοδο στην συγκέντρωση της ΥΑΣ

Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο μπήκε ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ρουχωτάς, στην αίθουσα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, την ώρα που γινόταν η ενημέρωση από την Διευθύντρια του ΥΑΣ κα Κλεάνθη, στους Πολιτικούς Μηχανικούς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τα μέτρα που θα πάρει η Υπηρεσία και έχουν σαν στόχο την ανακούφιση των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας.

Ο λόγος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκ μέρους του κ. Ρουχωτά ήταν η πρώτη ανακοίνωση που είχε είχε βγάλει ο Δήμος Κεφαλονιάς και έκανε λόγο για πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, ενώ λίγο μετά υπήρξε διόρθωση της ανακοίνωσης από το Δήμο με την οποία άλλαζε ο χώρος και από το Κλειστό Ληξουρίου η συγκέντρωση θα λάβαινε χώρα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Αυτό ήταν αρκετό για να παρουσιαστεί στην συγκέντρωση ο κ. Ρουχωτάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παλικής, Ευάγγελο Θεοφιλάτο και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, Κωνσταντίνο Τσίκλη και να επιρρίπτει ευθύνες για έλλειψη ενημέρωσης όσον αφορά τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης, αλλά το κυριότερο ότι δεν θεωρούν ιδιαίτερης σημασίας την ενημέρωση του κόσμου της Παλικής που έχει πληγεί από το σεισμό. Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων κάνοντας έφοδο στην αίθουσα ο κ. Ρουχωτάς απευθυνόμενος στην διευθύντρια της ΥΑΣ: “Είμαστε γαϊδούρια εμείς στην Παλική; Πείτε μου είμαστε γαϊδούρια; Ο κόσμος περίμενε στο Κλειστό Γυμναστήριο για να ακούσει αυτά που έχετε να πείτε”. Αμέσως η κα Κλεάνθη υπερασπίστηκε τον εαυτό της αναφέροντας ότι η ανακοίνωση αφορούσε μόνο τους μηχανικούς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων και όχι τον κόσμο και δεν θεώρησε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο είναι ο κατάλληλος χώρος για να γίνει η συγκέντρωση καθώς δεν επρόκειτο για συναυλία.

Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση τόνισε ότι αυτός θεώρησε ότι θα ήταν καλό ο κόσμος να παραβρεθεί στη συγκέντρωση για να ενημερωθεί, αλλά όταν μίλησε με την κα Κλεάνθη άλλαξε γνώμη και έβγαλε την δεύτερη ανακοίνωση που ανέφερε το ΤΕΙ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, πήρε το λόγο και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του Δήμου για αυτό το λάθος που έκαναν κάποιοι στο να γίνει η συγκέντρωση στο Ληξούρι  αφήνοντας και υπονοούμενα ότι κάποιοι μπορεί να θεωρούσαν προεκλογική την συγκέντρωση στο Ληξούρι. Από τη μεριά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Μαντζουράτος, ζήτησε δεσμεύσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τη Δημοτική Αρχή ότι θα γίνει συγκέντρωση στο Ληξούρι, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δήμαρχο.

Αντιδράσεις υπήρξανκαι από μερίδα μηχανικών που είχε παρεβρεθεί για να ενημερωθεί και ζητούσε από τους πολιτικούς να μην μετατρέπουν την συνάντηση σε δημοτικό συμβούλιο. Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Παρίσης ανέφερε εξηγώντας την κατάσταση: “Ίσως να φταίω εγώ για όλη την κατάσταση, η κα Κλεάνθη με ειδοποίησε και έστειλε και χαρτί, επειδή η Παλική έχε πληγεί κατά 80%, μου έγινε πρόταση να γίνει η συγκέντρωση στην Παλική. Πήρα τον Σωτήρη και του είπα, πάμε στην Παλική; Και μου λέει καμία αντίρρηση. Είπαμε λοιπόν ότι ήταν ο μοναδικός χώρος που υπήρχε και να ενημερωθούν και οι πολίτες. Και έβγαλα ένα δελτίο τύπου να πάμε στην Παλική.  Χθες το βράδυ που μίλησα με τον Τραυλό και πήρα την κα Κλεάνθη μου είπε, όχι δεν μπορούμε να πάμε, δεν θα κάνουμε συναυλία. Αμέσως έβγαλα δελτίο τύπου και λέω η συγκέντρωση θα γίνει στα ΤΕΙ. Ζητώ συγνώμη για αυτό το λάθος. Και σήμερα το πρωϊ ενημέρωσα να βγει η ντουντούκα και να ενημερωθεί ο κόσμος. Δεν μιλάμε για προεκλογικές συγκέντρωσεις, η συγκέντρωση η σημερινή είναι για να ενημερωθείτε, να παρέμβουμε στο Υπουργείο γιατί μπορεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές”.

Ένα είναι σίγουρο ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα θέμα που κλασικά θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των συμβούλων και για άλλη μία φορά θα παραγκωνιστούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

rouxotas SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις