Όλη η Κεφαλονιά τίμησε το Ληξούρι στο φετινό Καρναβάλι [φωτορεπορτάζ]

Οι Ληξουριώτες κατάφεραν για άλλη μία φορά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε κέφι και εφευρητικότητα καθώς δεν άφησαν τίποτα να πέσει χάμω, ακόμα και την προμήθεια σε νερό που κατέφθασε από όλη την Ελλάδα, στην πετυχημένη παρέλαση βοήθησε και ο καλός καιρός.

Στο Καρναβάλι συμμετείχαν και όλα τα άρματα που παρέλασαν στον Αργοστόλι σαν μία κίνηση στήριξης και αλληλεγγύης στους Ληξουριώτες για όσα συνέβησαν μετά το χτύπημα του εγκέλαδου. Στην παρέλαση είδαμε και πολλές μασκαράτες από παιδιά του ΕΠΑΛ Ληξουρίου αλλά και πολεμικά ελικόπτερα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Πάνω από όλα όμως υπήρχε κέφι, ζωντάνια μακριά από κάθε μιζέρια και φόβο που θέλει να μας κυριεύσει και να κάνει την καθημερινότητά μας ακόμα πιο δύσκολη.

Παρουσιαστής του καρναβαλιού ο ανεπανάληπτος, Γεράσιμος Γαλανός που δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο, πετώντας συνεχώς σπόντες για το Δήμαρχο και τις εκλογές, ενώ από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Θεοφιλάτος και Σπυρονικόλας Σολωμός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρέοδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Διονύσης Κοκκόσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, Νίκος Αραβαντινός Ζαφείρης. Από την μεριά της αντιπολίτευσης το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός.

Αμέσως μετά την παρέλαση ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να απολαύσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Βάλτσαμος” και το Μουσικό Σύλλογο “Καντρίλιες-Λαντσιέρες” που χόρεψαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και καντρίλιες εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα.

Από το Καρναβάλι δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα ευτράπελα με κάποιους να βρίσκουν την ευκαιρία για να επιτεθούν στον Δήμαρχο και να τον γεμίσουν αλεύρι, εκφράζοντας με αυτόν τον ευτελή τρόπο, τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και την αποδοκιμασία τους προς το πρόσωπό του, γεγονός το οποίο εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς η κίνηση αυτή δεν αρμόζει στο Ληξούρι και στην Παλική γενικότερα, ιδίως όταν σε κάθε περίπτωση προτάσσουν τον πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητές τους.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε καθώς αναλώνοντας χρόνο σε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας και τους δίνουμε αξία. Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να είμαστε καλά και του χρόνου και Καλή Σαρακοστή σε όλους!

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις