ΙΚΑ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Κεφαλονιά

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πρόκειται άμεσα να δημοσιευθεί ρύθμιση για τις τρέχουσες και καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, προς όλους τους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης που οφείλονται από όλες τις επιχειρήσεις, τους εργοδότες ή τους ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στη Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας-Ιθάκης που επλήγη από τη σεισμική δόνηση στις 26 Ιανουαρίου 2014.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες αρχής, με έναρξη από την πρώτη ημέρα του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η σεισμική δόνηση, είτε για εργοδότες που έχουν ήδη ρυθμίσει με τις ισχύουσες διατάξεις, είτε για εργοδότες που πρόκειται να υπαχθούν στην ρύθμιση που αφορά πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές (χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών, λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων).

Επίσης, αναστέλλονται για έξι μήνες όλες οι καταβολές των απαιτητών δόσεων των ρυθμίσεων που διενεργήθηκαν είτε με ευνοϊκούς νόμους είτε με πάγιες διατάξεις, αρχής γενομένης από την πρώτη ημέρα του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η σεισμική δόνηση.

Με εγκύκλιο της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που θα εκδοθεί σύντομα θα καθοριστούν λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις