Σπύρος Γαλιατσάτος: “Είναι απαραίτητη η διατήρηση του γραφείου του ΕΟΤ”

ΘΕΜΑ: ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΧΕΤ.: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού……….»

Κα Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην πρόσφατη κρίση που προέκυψε με τους σεισμούς και την συνεργασία που είχαμε εδώ σχετικά με το παραπάνω θέμα, συνεργασία που συνεχίζεται αμείωτα και αποδίδει με τον κο Γ.Γ. ΕΟΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν.
Παρατηρούμε ότι σύμφωνα με το ως άνω σχετικό, δεν διατηρείται το γραφείο υποστήριξης τουρισμού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Επειδή θεωρούμε ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η διατήρησή του τουλάχιστον για μια διετία και σας παραθέτουμε τους λόγους:
1. Η λειτουργία του δεν επισύρει ουδεμία δημοσιονομική επιβάρυνση διότι ο μοναδικός υπάλληλος που υπάρχει σήμερα θα συνεχίσει να μισθοδοτείται ακόμα κι αν μεταβεί σε άλλη υπηρεσία. Επίσης, δεν υπάρχει ενοίκιο.
2. Παράγεται σημαντικό έργο για τους πολυάριθμους τουρίστες- επισκέπτες του νησιού και κατά τη θερινή περίοδο πλαισιώνεται από δύο φοιτητές του ΤΕΙ, οι οποίοι παράλληλα κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η θέση του μάλιστα είναι περί τα 300 μέτρα από την προβλήτα και το χώρο αποβίβασης των κρουαζιερόπλοιων και γενικώς υπάρχει άνετος χώρος να παρκάρει κάποιος ώστε να πάρει τις πληροφορίες που αναζητεί και τη θερινή περίοδο λειτουργεί και το λιμάνι του Αργοστολίου το οποίο συνδέεται με την Κυλλήνη, επί του οποίου βρίσκεται και το γραφείο.
3. Πρωτίστως εξυπηρετούνται 2.000 τουλάχιστον τουριστικές επιχειρήσεις (1.500 περίπου ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και 500 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γραφεία τουρισμού, κλπ.).
Τώρα μάλιστα με τους σεισμούς η λειτουργία του αποδείχθηκε εξόχως αποτελεσματική διότι πληγείσες επιχειρήσεις, ιδίως της Παλλικής, και αντίστοιχα οι κατοικίες των εν λόγω επιχειρηματιών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες στην οικοσκευή και απώλεσαν τη δυνατότητα εξεύρεσης ζωτικής σημασίας παραστατικών (ειδικά σήματα λειτουργίας, πιστοποιητικά πυρασφάλειας, κλπ.), εφοδιάστηκαν σχετικά αντίγραφα από το εν λόγω γραφείο με μεγάλη ευκολία. Δεν θέλουμε να διανοηθούμε το τι θα είχε συμβεί εάν τόσον οι πληγέντες όσον και οι μη και ιδίως της Ιθάκης θα ήταν υποχρεωμένοι για κάθε τι σχετικό που θα τους ήταν απαραίτητο να μεταβούν στην Πάτρα, κάτω από αντίξοες συγκοινωνίες (δεν υπάρχει πλέον διασύνδεση Ιθάκης και Σάμης με την Πάτρα).
Οπότε, προγενέστερη απόφασή σας για τη διατήρηση του εν λόγω γραφείου αποδείχθηκε σωτήρια .
4. Το τυχόν κλείσιμο του εν λόγω γραφείου θα δημιουργήσει εξόχως αρνητικές εντυπώσεις, αλλά και θα επιτείνει την αγωνία και την απογοήτευση των επιχειρηματιών και της κοινής γνώμης, ότι στις δύσκολες αυτές ώρες μας εγκαταλείπει και το Υπουργείο Τουρισμού.

Κα Υπουργέ θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι επαρκή μια και σχηματίσατε ιδίαν αντίληψη της καταστάσεως ώστε να παραταθεί η λειτουργία του ως άνω γραφείου μέχρι το τέλος τουλάχιστον του 2015.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος 

Σπύρος Γαλιατσάτος

ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Κουρκουμέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις