Μπόνους μορίων στις Πανελλήνιες για μαθητές από την Κεφαλονιά

Μπόνους μορίων θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να υπάρξει μέριμνα καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού. Πολλοί δεν μένουν πλέον στο σπίτι τους και άρα δεν μπορούν να μελετήσουν με τον ρυθμό που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν. Ετσι, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε ρύθμιση, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι υποψήφιοι θα λάβουν πριμοδότηση μορίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που ισχύει για τους υποψηφίους με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, θα συνδράμει τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς ώστε να διακρίνουν στους μαθητές τους ψυχικά τραύματα λόγω του σεισμού (και ευρύτερα, λόγω φυσικών καταστροφών) και συμπτώματα μετατραυματικού στρες, που συχνά αναπτύσσεται.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αυτοψίες στα κτίρια του νησιού. Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, επί συνόλου 2.545 αυτοψιών, τα «πράσινα» κτίρια ανέρχονται στα 1.144, τα «κίτρινα» (προς επισκευή) σε 1.285 και τα «κόκκινα» (προς κατεδάφιση) στα 116. Επίσης έχουν κατατεθεί 105 αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου. Παράλληλα, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του νησιού, το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε την απευθείας ανάθεση ακόμα τριών μελετών. Με τις μελέτες αυτές θα προσδιοριστούν τα σημεία που χρήζουν επεμβάσεων στον άξονα Αργοστολίου – Ληξουρίου και στο οδικό δίκτυο της χερσονήσου της Παλικής, καθώς και το είδος των αναγκαίων επεμβάσεων.

Πηγή: Καθημερινή
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις