Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Να μην διακοπεί η λειτουργία του Γραφείου του ΕΟΤ στο νησί μας”

Κυρία Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε μέσω του διαδικτυακού τόπου διαβουλεύσεων του Υπουργείου Τουρισμού ότι το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Ε.Ο.Τ Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταργείται και μεταφέρεται στην Πάτρα.

Τον Μάρτιο του 2013 Το Υπουργείο Τουρισμού με την δημοσίευση του Οργανογράμματος λειτουργίας Γραφείων Ε.Ο.Τ. ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για την διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού να μεταφέρει την λειτουργία των αρμοδιοτήτων του γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Πάτρα Η άμεση αντίδραση όλων των φορέων και των επιχειρηματιών των νησιών μας απέτρεψε την εφαρμογή του Οργανογράμματος 1-3-2013 και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι το Γραφείο της Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα παραμείνει ως έχει εξυπηρετώντας τις 2,500 επιχειρήσεις των νησιών.

Έντεκα μήνες μετά και ενώ η λειτουργία του Γραφείου είναι σημαντικότερη από ποτέ λόγω :

Έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με την Πάτρα (σύνδεση μόνο μέσω Κυλλήνης ή Αστακού). Οι σεισμοί που έπληξαν τα νησιά μας καθιστούν την λειτουργία του Γραφείου απαραίτητη:
Α. Για την ομαλή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων επιχειρηματιών οι οποίοι με γρήγορο και άμεσο τρόπο έχουν στην διάθεση τους έγγραφα των προσωπικών φακέλων των επιχειρήσεων τους διαδικασία αδύνατη αν το αρχείο βρισκόταν στην Πάτρα.

Β. Κλειστό Γραφείο Ε.Ο.Τ. σε σταθερά ανερχόμενες Τουριστικές Περιοχές όπως τα νησιά μας διαψεύδουν τις Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη, επενδύσεις αντίθετα θα σηματοδοτεί ότι οι σεισμοί & η οικονομική κρίση πλήττουν καίρια τον Ελληνικό Τουρισμό.

Επανέρχεται το Υπουργείο με νέο σχέδιο νόμου για κατάργηση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού συμπεριλαμβάνοντας ξανά και το Γραφείο των νησιών μας.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία των Γραφείων Τουρισμού πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις γεωγραφικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και για αυτό σας καλούμε να μην διακόψετε την λειτουργία του Γραφείου, μεταφέροντας την στην Πάτρα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην ανάπτυξη των Νησιών μας.

Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο γραφείο απασχολεί ένα μόνο υπάλληλο, δρα υποστηρικτικά για το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων απασχολώντας σπουδαστές για την πρακτική τους άσκηση και τις πτυχιακές τους εργασίες και επιπλέον ο χώρος που στεγάζεται έχει παραχωρηθεί από την Κ.Ε.Δ. από το 1980.

Περιμένουμε για την άμεση τροποποίηση του σχεδίου νόμου για την διατήρηση λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 

Ο Πρόεδρος

Θ.Μιχαλάτος

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις