Μάρκος Κοτσιλίνης: “Δρόμος στον Χάρακα: Απαιτούνται άμεσες απαντήσεις”

Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα, που δημιούργησαν οι πρόσφατοι σεισμοί, είναι οι κατολισθήσεις πάνω από τον Μύρτο, στον δρόμο του χάρακα, εκεί που θα γινόταν το έργο –γέφυρα. Μετά από ένα περίπου μήνα παραμένει άγνωστο το μέλλον του έργου και η τύχη της Βόρειας Κεφαλονιάς.
Οι κατολισθήσεις έφθασαν κοντά στην άσφαλτο, εκεί που θα γινόταν η θεμελίωση της γέφυρας. Επιστήμονες επισκέπτονται ξανά και ξανά την περιοχή, συντάσσουν υπομνήματα και συσκέπτονται. Η πολιτεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη και οι ρυσιάνοι δικαίως ανησυχούν.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου σίγουρα έχει «ολισθήσει» και θεωρείται βέβαιο, πως αυτό το καλοκαίρι η επικοινωνία με την Έρυσο θα γίνεται από τα Κομιτάτα ή από το Καλόν όρος.
Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι, είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί το πρόβλημα και να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Καθ ύλη αρμόδια είναι η περιφέρεια, αφορά όμως όλους μας και ουδείς δικαιούται να σιωπά.
Είναι δεδομένο πως ύστερα από πολλά χρόνια, έγινε δυνατό να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 6.000.000 ΕΥΡΩ και να εγκατασταθεί αξιόπιστος εργολάβος.
Είναι επίσης δεδομένο πως ο σεισμός δημιούργησε νέα κατάσταση.
Έχουμε τη γνώμη πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσέγγιση της λύσης, που θα δοθεί. Εκείνο που προέχει είναι να κατασκευαστεί ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ. Με την έννοια αυτή και για κάθε ενδεχόμενο, είναι σκόπιμο, πιστεύουμε, να σχεδιάζεται plan B.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος. Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη να δοθούν γρήγορες και σωστές λύσεις, κυρίως δε απαιτείται να υπάρχει ενημέρωση.

Από το γραφείο τύπου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις