Γιορτάστηκε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με πολύ τσίκνα και χορό

Τσικνοπέμπτη σήμερα και σε όλη την πόλη είχαν στηθεί ψησταριές με τον κόσμο να σταματάει για να τσιμπήσει κάτι ενώ έκανε τα ψώνια του. Πέρασαν οι μέρες και δεν το καταλάβαμε με όσα συνέβησαν τρεις βδομάδες πριν, με τους δύο πολύ ισχυρούς σεισμούς να έχουν παραλύσει την περιοχή της Παλικής, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις, αλλά και το υπόλοιπο νησί από φόβο και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τι καλύτερο για να ξεφύγουμε και να δούμε τα πράγματα πιο θετικά και αισιόδοξα από το γλέντι και το χορό, έτσι λοιπόν το βράδυ στήθηκε ψησταριά στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη να δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι χοροί, με τη φράση,  “Σήμερα δεν κουνιόμαστε από το σεισμό, αλλά κουνιόμαστε από τους χορούς, ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς”. Με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, “Ο Βάλτσαμος” από τα Βαλσαμάτα και “Το Παλιόκαστρο”, από την Πάστρα να σέρνουν το χορό, η βραδιά κύλησε ομαλά και ευχάριστα, με τον κόσμο να συμμετέχει και να χορεύει Μπάλλο και άλλους παραδοσιακούς χορούς.

Τα υπέροχα σουβλάκια πρόσφεραν οι επαγγελματίες του νησιού μας, το άφθονο κρασί ήταν προσφορά του Συνεταιρισμού Ρομπόλα ενώ ο Δήμος μοίρασε και ρυζόγαλα για να γλυκάνει τον κόσμο. Και του χρόνου και καλό καρναβάλι να έχουμε!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις