Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή-Δέχτηκε τα πυρά των εργαζομένων

Επισκέφθηκε σήμερα το νησί μας η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, για να επιθεωρήσει τα δύο νοσοκομεία μας και να συντονίσει περαιτέρω την κατάσταση.

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του πάνω στον συντονισμό και στα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και απαιτούν λύσεις έστω και τώρα.

Αμέσως μετά μετέβη στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο πάνω στην ψυχολογική υποστήριξη των εργαζομένων και των παιδιών σε περιπτώσεις σεισμού.

Η υφυπουργός έφτασε καθυστερημένα στην αίθουσα Κρασσά όπου αναμένονταν να δοθεί η συνέντευξη Τύπου προκαλώντας τη δυσφορία όσων την περίμεναν, φτάνοντας η κα Μακρή ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση και μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλο προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος πήρε πρώτος τον λόγο καλωσορίζοντας την κα Υφυπουργό αλλά και τους καλεσμένους αναφέροντας: “Είναι ιδιαίτερη τιμή σήμερα να έχουμε στο Νοσοκομείο μας την κα Ζέτα Μακρή, υφυπουργό  Υγείας. Την ευχαριστούμε θερμά που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους κυρίους που τη συνοδεύουν τον κ. Πάνο Ευσταθίου, Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, τον κ. Παπαδημητρίου, Γενικό Διευθυντή του ΚΕΛΠΝΟ, τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, κ. Κολαϊτη και την κα Μπουκουβάλα, Ψυχολόγος και Πρόεδρο των Ψυχολόγων Ελλάδας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας. Θέλουμε να μας ενημερώσετε για όλα τα θέματα υγείας του νησιού που μας απασχολούν, ξέρετε ότι δοκιμαστήκαμε ιδιαίτερα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες αλλά γνωρίζετε το φρόνιμα των Κεφαλονιτών είναι ιδιαίτερα υψηλό και είμαστε όρθιοι και πιστεύουμε ότι μέσα από το σεισμό θα έρθουν καλύτερες μέρες αργότερα. Πιστεύουμε ότι σεισμός όπως λένε και κάποιοι γλαφυρά μπορεί να γίνει σωσμός. Θέλουμε την δική σας αρωγή, τη δική σας βοήθεια, πιστεύουμε από την πρώτη στιγμή ότι την έχουμε και μπορούμε και ακόμα καλύτερα”.

Στη συνέχεια μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, η οποία έκανε την εξής δήλωση: “Ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση απλώς αντιλαμβάνεστε ότι οι ανάγκες της ενημέρωσης  μας καθυστέρησαν και μας υποχρέωσαν να φανούμε αγενείς απέναντί σας. Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή με εντολή του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, καθένας στον τομέα της ευθύνης του έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να κάνει όσο γίνεται πιο εύκολη και πιο γρήγορη την αποκατάσταση της τάξης, της ηρεμίας, της κανονικότητος όπως υπήρχε πριν από το σεισμό. Και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κατεύθυνση αυτή και η εντολή μας ήταν να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας προσπαθώντας να καλύψουμε κάθε ανάγκη ακόμα και όταν θα πάψουν τα φώτα της δημοσιότητας να είναι πάνω σε αυτό το  ωραίο νησί. Ο υπουργός ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος με τον άλλο υφυπουργό τον κ. Μπέζα έχει επισκεφθεί το νησί και ήδη μας έχει ενημερώσει και τους δύο υφυπουργούς, δίνοντάς μα και την εντολή να είμαστε πάντοτε παρόντες. Και για αυτό το λόγο είμαι  σήμερα εδώ”.

Συνέχισε η κα Μακρή: “Όπως ξέρετε οι υπηρεσίες του υπουργείου το ΕΚΕΠΙ ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα με τους δικούς της παράγοντες στον τομέα της αρμοδιότητός του και το ΚΕΛΠΝΟ από την πρώτη στιγμή έστειλε κλιμάκιο εδώ, με εντολή του πρωθυπουργού λειτούργησε η γραμμή  1134, η οποία ήδη έχει εξυπηρετήσει 10.000 άτομα. Η δική μου παρουσία έχει την έννοια ενός περαιτέρω συντονισμού, μεταφοράς τυχόν νέων  προβλημάτων στον υπουργό έτσι ώστε να βρεθεί εγκαίρως και γρήγορα λύση. Θέλω να σας πω σαν τακτική επισκέπτρια του νησιού τα τελευταία  πέντε χρόνια, θα είμαι ξανά το καλοκαίρι και είμαι βέβαιη ότι θα περάσω καλύτερα. Επειδή προέρχομαι και εγώ από σεισμογενή περιοχή, καταλαβαίνω την ταλαιπωρία και το άγχος, θέλω να σας πω ότι σας θαυμάζουμε όλοι για το κουράγιο που δείξατε, για την περηφάνια και την ισχυρή θέληση με την οποία αντιμετωπίσατε αυτή τη δυσκολία που έπληξε προσωρινά το νησί”.

Ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος των δηλώσεων η κα Μακρή δέχτηκε τα πυρά του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των παρατάξεων που βρέθηκαν στην αίθουσα του νοσοκομείου, όταν σηκώθηκε για να πάρουν τη θέση της ο κ. Κολαϊτης Παιδοψυχίατρος και η κα Μπουκουβάλα, πρόεδρος των Ψυχολόγων και πήγε να καθίσει στις θέσεις των επισκεπτών για να παρακολουθήσει το σεμινάριο για την ψυχολογική υποστήριξη σε περιπτώσεις σεισμού.

Όπως ήταν φυσικό όλοι περίμεναν η κα Μακρή να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις όπως τη θα γίνει με τη έλλειψη προσωπικού που έθεσαν όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων, ένα ζήτημα πολύ σοβαρό το οποίο χρονίζει και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση, με όλα τα τμήματα να λειτουργούν με ένα άτομο σε κάθε βάρδια.

Η κα Μακρή ανάφερε ότι γνωρίζει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και ότι έχουν γίνει τρεις προκηρύξεις σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ο κ. Σακαλής ζήτησε να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι υπάλληλοι που έχουν φύγει με μέσω, ενώ η Προϊστάμενη της Αιμοδοσίας, Σουζάνα Πεφάνη τόνισε: “Θα αναρωτιέστε που είναι η εργαζόμενοι; Είναι ένας σε κάθε βάρδια, εγώ είμαι εδώ γιατί έχω φύγει παράνομα από τη θέση μου. Η πτέρυγα Βεργωτή έγινε για να στεγάσει την ΜΕΘ και ο κόσμος θέλει τη ΜΕΘ με όλα τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν και ούτε πρόκειται να την λειτουργήσετε”. Η υφυπουργός ήταν αρκετά καυστική και απάντησε: “Δεν σας τιμά το γεγονός ότι έχετε φύγει παράνομα από τη θέση σας. Όσον αφορά τη ΜΕΘ θα στελεχωθεί”.

Η προϊστάμενη του Ακτινολογικού, Βασιλική Βουτσινά έκανε αναφορά στο ύφος της υφυπουργού, λέγοντας ότι, την ενοχλεί, και συνέχισε η κα Βουτσινά: “Έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ψυχολογική υποστήριξη. Εμείς δουλεύουμε με τους σεισμούς και η ψυχολογία μας είναι μιά χαρά”. Για την πτέρυγα Βεργωτή η κα Βουτσινά ανέφερε ότι τα λεφτά που δόθηκαν είναι για τη ΜΕΘ. Και συνέχισε σε αρκετά έντονο ύφος, “καλούμαστε να σύρουμε και πετάξουμε έναν ασθενή σαν τσουβάλι από το ένα κρεβάτι στο άλλο. Η ψυχιατρική κλινική, το κόσμημα, όπως είπε ο υπουργός, δεν χρησιμοποιείται για ψυχιατρική χρήση. Ο ίδιος ο Διοικητής αποξηλώνει τμήματα και κόβονται και οι ελάχιστες υπερωρίες. Κόβονται ώρες από μία περιοχή που πλήττεται από σεισμό”;

Η κα Μακρή απάντησε ότι ήρθε εδώ για να βοηθήσει και λυπάται που δεν θέλουμε την βοήθειά της. Κατά τη συζήτησε έγινε αναφορά και στο Γηροκομείο Σάμης από τον κ. Φιοραβάντε που παραβρέθηκε στην συνέντευξη, η υφυπουργός τον διαβεβαίωση ότι το Γηροκομείο σύντομα θα λειτουργήσει. Είπε χαρακτηριστικά η κα Μακρή: “Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει χρήση αυτού του κοσμήματος”.

Το λόγο πήρε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης: “Τα προβλήματα δεν ξεκινήσανε με το σεισμό τα προβλήματα υπήρχαν και πριν το σεισμό. Τα προβλήματα της υγείας τα βλέπετε σαν κόστος. Να πάρετε θέσει για το Απόπλους, για την Μετάβαση, που είναι απλήρωτοι εδώ και  6 μήνες”.

Πριν αναχωρήσει για το Ληξούρι η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τη Δήμαρχο Ιθάκης κα Κασσιανού. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την υγεία στο νησί μας προς όφελος των κατοίκων.

S S S S S S S

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις