Παρέδωσε τα τρόφιμα στο ΕΕΕΚ Φαρακλάτων η Πυροσβεστική

Παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι τα τρόφιμα που είχαν υποσχεθεί στο Ειδικό Σχολείο Φαρακλάτων, οι Πυροσβέστες με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου 5Χ5.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας που διεξήχθη πριν μερικές εβδομάδες ήταν μία ιδέα του Πυροσβέστη Νίκου Λυμπερόπουλου που με αυτόν τον τρόπο ήθελε να προσφέρει στην κοινωνίας του νησιού μας. Λόγω βέβαια και των γεγονότων που συνέβησαν αυτές τις δύο εβδομάδες με τους σεισμούς, η κίνηση αυτή από μέρους των πυροσβεστών καθυστέρησε, αλλά σήμερα με την ευκαιρία που άνοιξαν τα σχολεία, ο κ. Λυμπερόπουλος και με την βοήθεια και άλλων συναδέλφων πυροσβεστών αλλά παρουσία και του Διοικητή, Μιλτιάδη Τετενέ εκπλήρωσε τη υπόσχεση που είχε δώσει.

Ούτε το ΕΕΕΚ Φαρακλάτων ξέφυγε από τη μανία του εγκέλαδου, καθώς τα σημάδια που άφησε ήταν φανερά σε όλους, με πιο σοβαρό τη μάντρα που χώριζε το σχολείο από το διπλανό οικόπεδο να έχει εντελώς καταρρεύσει και έπρεπε να αφαιρεθεί από τους μηχανικούς που εξέτασαν τον χώρο. Αυτό έχει σαν συνέπεια τα παιδιά να μην έχουν πλέον χώρο άθλησης στο προαύλιο του σχολείου όπου υπήρχαν μπασκέτες και δίχτυ του βόλεϊ. Η μάντρα σε πολλά σημεία είχε σπάσει και είναι επικίνδυνη να πέσει, ενώ ο πάνω όροφος του σχολείου όπως μας είπε η κα Πετρούτσου δεν χρησιμοποιείται καθώς υπέστει πολλές ζημιές. Από ότι μπορέσαμε να δούμε απέξω είχαν φύγει οι σοβάδες και φαίνονταν τα σκουριασμένα σίδερα, με τα παιδιά να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε και αυτή τη πλευρά του σχολείου που είχαν στήσει τον λαχανόκηπό τους.

Τα τρόφιμα έφτασαν με ένα φορτηγάκι της πυροσβεστικής και οι πυροσβέστες με την βοήθεια των παιδιών που τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και των καθηγητών τα μετέφεραν στην κουζίνα του σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν για αρκετό χρονικό διάστημα να συνεχίζουν να μαγειρεύουν, αφού η μαγειρική είναι μέρος του προγράμματος αυτοδιαβίωσης.

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων Κατερίνα Πετρούτσου έκανε την εξής δήλωση: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους φίλους μας τους Πυροσβέστες που πήραν αυτή την πρωτοβουλία και διοργάνωσαν αυτόν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Συγκεντρώθηκε ένα ποσό με το οποίο θα ενισχυθεί η λειτουργία του σχολείου μας. Γιατί το Εργαστήρι Μαγειρικής είναι πολύ σημαντικό αντικείμενο για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι ένα αντικείμενο που τους χαροποιεί, είναι ένα αντικείμενο που δεν μπορεί να στηριχθεί με τις πενιχρές δαπάνες από τη Σχολική Επιτροπή. Το σχολείο αυτό έχει σταθεί μέχρι τώρα για έκτη χρονιά χάρη στο δίκτυο στήριξης από την ευρύτερη κοινωνία και όλους αυτούς τους ευχαριστούμε βαθύτατα μέσα από την ψυχή μας, εκ μέρους των εκπαιδευτικών και εκ μέρους των γονέων που έχουν κληθεί και παρίσταται σήμερα που έρχονται όλα αυτά τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα και σημαντικά για την επιβίωση του σχολείου μας”.

Ο Πυροσβέστης Νίκος Λυμπερόπουλος αμέσως μετά την παράδοση των τροφίμων δήλωσε: “Σήμερα είναι μία μέρα που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο γιατί επιτέλους θα δώσουμε τα τρόφιμα στο ειδικό σχολείο Φαρακλάτων,τρόφιμα τα οποία αγοράστηκαν ύστερα από το φιλανθρωπικό τουρνουά στις 11-01-2014 όπου με την βοήθεια των κατοίκων εδώ του νησιού συγκεντρώσαμε ένα σεβαστό ποσόν ώστε να τα αγοράσουμε.θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχηθώ στον κόσμο της Κεφαλονιάς να μην ξαναζήσει παρόμοιες σκηνές με αυτές που έζησε μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς της 26 Ιανουαρίου και εύχομαι να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Όλγα Μαραβέγια ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ εδώ στο Αργοστόλι για τις ειδικές τιμές που μας έκανε αλλά και για την σημαντική της δωρεά με επιπλέον τρόφιμα καθώς και τον αρχιμανδρίτη κο Πετεινάτο Σπυρίδων για την σημαντική προσφορά του και βοήθεια στο φιλανθρωπικό τουρνουά”.

Με τη σειρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστική Μιλτιάδης Τετενές θέλησε να εκφράσει την ικανοποίησή του: ” Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του όμορφου αυτού τουρνουά που έγινε για ένα και μοναδικό σκοπό, τη βοήθεια των συνανθρώπων μας. Και ιδιαίτερα του Ειδικού Σχολείου, ένα περίφημο σχολείο που ασχολείται με διάφορες εργασίες, όπως μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κηπουρική και όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα πολύτιμο έργο. Ήταν μία κίνηση γεμάτη αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, εύχομαι πάντα να γίνονται τέτοιες κινήσεις και το παράδειγμα να το ακολουθήσουνε και άλλοι, γιατί σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει γενικά η ανθρωπότητα και η Κεφαλονιά χρειάζονται κάποιες κινήσεις συνανθρώπων μας προς σε άλλους. Και αυτή η βοήθεια είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι υπερήφανος για το Πυροσβεστικό Σώμα που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν Διοικητής του και πιστεύω ότι και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα στέκεται πάντα στο πλευρό, όχι μόνο των συνανθρώπων αλλά και των παιδιών τις δύσκολες αυτές μέρες και του σεισμού, ανά πάσα στιγμή είμαστε δίπλα στα παιδιά, το έχουμε δηλώσει και το πράττουμε πραγματικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο το Λυμπερόπουλο, ο οποίος είναι από τον Πύργο και έχει έρθει στην Κεφαλονιά. Έχει πάρει πρωτοβουλίες πολλές εδώ στην Κεφαλονιά και τον ευχαριστώ σαν Διοικητής του για την προσφορά του και τις κινήσεις που κάνει παρόλο που δεν είναι από εδώ. Καθώς και όλα τα παιδιά και όσους έλαβαν μέρος στο όμορφο τουρνουά και στην φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση. Με αφετηρία αυτή ξεκίνησαν και κάποιες άλλες ομάδες και τους συγχαίρω όλους”.

Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Κεφαλονιάς “Η Ελπίδα”, Αριστοτέλης Μακής ο οποίος τόνισε: “Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική για αυτή της την κίνηση γιατί αν λειτουργεί σήμερα το Εργαστήρι μαγειρικής εδώ στα Φαρακλάτα, λειτουργεί σε χάρη δύο προσφορές, η πρώτη προσφορά είναι από την Πυροσβεστική και η δεύτερη από τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και το Α.Β. Βασιλόπουλος. Δυστυχώς τις μέρες που ζούμε, το κράτος τα έχει περίπου εγκαταλείψει αυτά τα σχολεία και ευτυχώς που υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία και λειτουργούνε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πυροσβεστική και ευχόμαστε και άλλοι φορείς να ανταποκριθούνε και να βοηθήσουν αυτό το σχολείο γιατί το έχει ανάγκη”.

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στα παιδιά της Πυροσβεστικής και μακάρι η πράξη τους αυτή να γίνει παράδειγμα και για άλλους.

S S S S S S S S S S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις