Ο Δήμος Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΒΙΤ 2014) του Μιλάνο

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT 2014 στο Μιλάνο, από 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2014 , ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπήθηκε από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.

Στο καλαίσθητο και σε προνομιούχο θέση, εντυπωσιακό Εκθεσιακό Περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Νησί της Κεφαλονιάς είχε ιδιαίτερα ενισχυμένη εκπροσώπηση, τόσο από την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης (κ.Pasqualle D’Amico) , όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης (κ.Γεώργιος Τσινούκας).
Ο κ.Κεκάτος σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Μιλάνο κ.Κυριακή Μπουλασίδου, είχε ιδιαίτερες συναντήσεις εργασίας με το Διευθυντή της GRIMALDI LINES κ.Fausto Di Niro στα πλαίσια των δυνατοτήτων ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κεφαλονιάς με Ιταλία, με τα Διευθυντικά Στελέχη της Settemari κ.Chiara Roci και κ.Roberto Davi, με τον Γενικό Πράκτορα της Aurora Dott.Giosue Mazzella, με εκπροσώπους της Befi Tour και άλλους Ταξιδιωτικούς Παράγοντες της Ευρώπης.
Επιπλέον, υπήρξε συνάντηση συνεργασίας με το Δήμαρχο της Νήσου Ischia κ.Giuseppe Ferrandino, στα πλαίσια της υπογραφής πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των Νησιών της Ischia και της Κεφαλονιάς, την επιμέλεια της οποίας έχουν αναλάβει ο κ.Konstantino Sallis και η κ.Ιφιγένεια Γεωργοπούλου.
Επίσης, αναπτύχθηκε συνεργασία με τον επικεφαλής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας κ.Παντελή Παπαδόπουλο, στα πλαίσια της οργάνωσης ειδικής Πολιτιστικής Εκδήλωσης προβολής της Κεφαλονιάς στη Βενετία και με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ca’Foscari κ.Ευγενία Λιοσάτου, όπου μέσω του Προγράμματος Disegni di Pace a “quarto mani” , στο οποίο συμμετέχει και το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βενετίας , αναπτύσσονται εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας με την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Κεφαλονιάς και της γενικότερης παρουσίασης του Νησιού στο εξωτερικό.

 KEKATOS1 KEKATOS2
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις