Σημαντική βοήθεια αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ και τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας

Μία πράξη αλληλεγγύης έκαναν προς τους συμπολίτες μας που πλήγηκαν από τους δύο τρομερούς σεισμών των προηγούμενων εβδομάδων, το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας.

Σήμερα το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου άραξε το φορτηγό γεμάτο τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρουν οι φίλοι από την Καλαμάτα και την Μεσσηνία γενικότερα. Από νωρίς άρχισαν να ξεφορτώνουν τις παλέτες με τα νερά και τα πράγματα που μάζεψαν σαν ένδειξη συμπαράστασης προς τη δοκιμαζόμενη Παλική.

Έντονη κριτική έγινε από όλους τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και από τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ-ΚΙ κ. Τουλάτο, για την κατάσταση των δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα για τα σχολεία, τα οποία εκτός απροόπτου είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν αύριο, όσα τουλάχιστον  έχουν κριθεί κατάλληλα, ενώ για τα υπόλοιπα μένει μόνο να αποφασίσουν που θα τα στεγάσουν έτσι ώστε να μην χαθεί καμία άλλη πολύτιμη ώρα μαθήματος.

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χρήστος Κορομηλάς και ο ΄γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμάτας, Δημήτρης Κομπιλίδης.

Αμέσως μετά προέβηκε σε δηλώσεις, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, Μέλος του ΠΑΜΕ Καλαμάτας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτα και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Εμείς οι Καλαματιανοί είμαστε παθόντες, το 1986 είχαμε και νεκρούς από τους σεισμούς. Είναι και το στοιχείο των ταξικών συνδικάτων, το πρώτο πράγμα για το οποίο μιλάμε είναι η αλληλεγγύη και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε αυτήν. Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και με τους Τρίτεκνους, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε τα πράγματα για την Παλική. Θα τα παραδώσουμε στον εργαζόμενο, στα πλατιά λαϊκά στρώματα που έχουν ανάγκη. Για άλλη μία φορά αυτό που είδαμε με τα σχολεία, δυστυχώς, παρότι είναι και οι περιοχές και της Καλαμάτας αλλά και της Κεφαλονιάς, όλου του τόξου που είναι σεισμογενείς περιοχές, φάνηκε για άλλη μία φορά δηλαδή η έλλειψη της πολιτείας όσον αφορά την αντισεισμική προστασία, με τα σχολεία τα οποία είναι ακόμα κλειστά. Μετά από αυτό βάλαμε θέμα και στο Εργατικό Κέντρο και στη Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να περάσουμε από όλα τα σχολεία, γιατί μπορεί τα καινούργια σχολεία να είναι με αντισεισμική προστασία, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα σχολεία.  Είναι το πρώτο μέλημα της Πολιτείας να κοιτάξει τα σχολεία. Γιατί πρέπει να συμβεί ένα γεγονός για ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, δήθεν τις πρώτες μέρες και όσο περνάνε τα χρόνια δυστυχώς ξεχνάνε όταν φεύγει το θέμα από την επικαιρότητα”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης ο οποίος δήλωσε: “Ο σεισμός στην Κεφαλονιά αποκάλυψε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες που έχει πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δήμου και της Περιφέρειας στο νησί. Που όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά και στις υποδομές και στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία”.

Κλείνοντας το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς ο οποίος αναφέρθηκε: “Εκπροσωπούμε περίπου 6000 ανθρώπους και είχα πάρα πολλά τηλεφωνήματα από τη στιγμή που είπα να κάνουμε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης. Μου μεταφέρουν τους χαιρετισμούς, τη συμπάθειά τους  και την έννοια τους. Αναφερόμενος σε πολύτεκνες οικογένειες θα ξαναγίνει κίνηση από εμάς, τους αισθανόμαστε δίπλα τους και θα θέλαμε η πολιτεία να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους. Ο σεισμός καμιά φορά είναι και σωσμός, έτσι το λένε, έτσι λοιπόν είναι ευκαιρία να δοθεί μία ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή και μπορέσουν να αντιμετωπιστούν κάποια μείζονα προβλήματα. Βαρύτητα αυτή τη στιγμή να να δοθεί στα σχολεία και στον να μην ξεχαστεί η Κεφαλονιά και βεβαίως να μην ξεχαστεί από την περιοχή μας που πρόσφατα είχαμε και εμείς δεχτεί ένα ανάλογο πλήγμα”.

Για το θέμα των σχολείων μίλησε ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Παύλος Τουλάτος.

 S S S S S S S S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις