Σύντομα θα παραδοθεί το Γηροκομείο στον κόσμο της Παλικής

Εξ αιτίας των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την Κεφαλλονιά στις 26/01/2014 και στις 3/02/2014 και ιδίως την περιοχή της Παλικής επλήγει και το κτίριο του Γηροκομείου Ληξουρίου.
Το κτίριο έχει κατασκευαστεί το 1934, είναι ένα από τα ελάχιστα που έχουν εναπομείνει στην πόλη του Ληξουρίου μετά τους σεισμούς του 1953 και σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από μηχανικούς τη ΥΑΣ κρίθηκε ότι επιδέχεται επισκευής.
Με αυτό το δεδομένο η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Β. Ρουχωτά, αποδέχθηκε ομόφωνα και με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την πρόταση του Διευθυντού του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου καθηγητού κου Κωνσταντίνου Σπυράκου, να εκπονήσει δωρεάν την μελέτη επισκευής και αντισεισμικής ενίσχυσης του κτιρίου του Γηροκομείου Ληξουρίου.
Η Διοικούσα επιτροπή ευελπιστεί ότι με την βοήθεια του Ε.Μ.Π θα καταστεί δυνατόν ένα τόσο ιστορικό κτίριο να παραδοθεί στην κοινωνία μας ισχυρότερο από πριν, προκειμένου να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά στο Νησί μας.

Ληξούρι 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.

Βασίλης ΓΡ. Ρουχωτάς
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις