Οι πράξεις αλληλεγγύης συνεχίζονται-Κεραμίδια και τούβλα για το Ληξούρι έφεραν από την Ηλεία

Οι πράξεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το νησί μας και ιδιαίτερα προς τους συμπολίτες μας Παληκισιάνους που δοκιμάστηκαν με τους δύο ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας δεν έχουν σταματημό.

Σήμερα λοιπόν το πρωϊ κατέφθασαν από τα Δουνέϊκα Ηλείας, φορτηγά με τούβλα και κεραμίδια από την εταιρεία Κεραμοτουβλοποϊας “Παναγιωτόπουλος ΑΒΕΕ”, τη δωρεά παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπυρονικόλας Σολωμός, ενώ για την παράδοση βρέθηκε στην Κεφαλονιά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Αμέσως μετά και την επίσημη παράδοση, ο κ. Σολωμός έκανε την εξής δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους για την προσπάθεια που έκαναν για την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα για το Ληξούρι. Το νησί μας απέδειξε ότι έχει μεγάλη αντισεισμική θωράκιση, κάτι που βεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι και ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Καρύδης. Όποιος θέλει να κάνει διακοπές θα είναι καλό και ασφαλές να προτιμήσει την Κεφαλονιά”.

Τα τούβλα και τα κεραμίδια δεν είναι απλά, συνηθισμένα, αλλά τριπλάσιας αντοχής ειδικά για περιπτώσεις σεισμών όπως μας εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στην υποχρέωση που νοιώθει για τη παροχή της συγκεκριμένης βοήθειας προς τους Κεφαλονίτες. Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος, “Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και φέραμε αυτά τα προϊόντα εντελώς δωρεάν για να χρησιμοποιηθούν από τον Δήμαρχο και τον Δήμο, όπως αυτοί νομίζουν, για τις ζημιές που υπήρξαν από τους σεισμούς. Θέλουμε τα προβάλλουμε αυτά τα προϊόντα και ειδικά τα τούβλα που έχουν κατακόρυφες τρύπες και έχουν τριπλάσια αντοχή στο σεισμό από τα συνηθισμένα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα στους σεισμούς λόγω της πολύ καλής τους ποιότητας. Αυτή η δωρεά δεν γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά το θεωρούμε υποχρέωση μας προς τους Κεφαλλονίτες, οι οποίοι έχουν στηρίξει την επιχείρηση μας και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Σας θαυμάζω όλους για το θάρρος, με το οποίο αντιμετωπίζεται την κατάσταση και ευχόμαστε να σταματήσει εδώ αυτό το φαινόμενο και να μπορέσουν να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα. Και πάλι να πω ότι αυτά τα προϊόντα δεν τα κάνουμε δώρο. Ανήκουν στους Κεφαλλονίτες και τους αξίζουν. Κι όχι μόνο αυτά, αλλά και πάρα πολλά ακόμα”.

Εκτός από τα τούβλα και τα κεραμίδια ο Δήμος Κηφισιάς και οι Άγιοι Ανάργυροι, Καματερού, προσφέρουν κλινοσκεπάσματα στους άστεγους συμπολίτες μας που πλήγηκαν από το σεισμό.

Φωτογραφίες efimeridakefalonia

dimarxoskifisias DSC06026 touvla3
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις