Ήρθαν τα τρόφιμα από το Δήμο Θεσσαλονίκης-Επίσκεψη μελών και μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας

Έφτασαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για την παράδοση των τροφίμων στους σεισμόπληκτους συμπολίτες.

Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας ήρθαν σε επαφή με τον τέως υφυπουργό Τουρισμού Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος τους έφερε σε επικοινωνία με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης που συγκέντρωσε τα τρόφιμα και είναι υπεύθυνο για την διανομή τους.

Τα τρόφιμα που  έστειλαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης είναι αλεύρι, λάδι, ζάχαρη και ρύζι και τα οποία συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, από τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου τις αξιόλογες και ικανότατες κυρίες, Αναστασιάδου και Αμούργη.

Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σπυρίδων, παρουσία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμου Φωκά, του Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδων Πετεινάτου, του Αιδεσιμολ. π. Φώτιου Καβαλλιεράτου και των ιερέων Καλλαρύτη και Παϊσιου.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, καλωσόρισε τον Αντιδήμαρχο κ. Ζέρβα, τα μέλη και τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης  και δήλωσε: “Ο Πολιτισμός είναι το ποιοτικό καντήλι της ζωής μας και είναι σημαντικό που αυτή η αλληλεγγύη βγαίνει μέσα από την Κρατική Ορχήστρα που την θαυμάζουμε και την ακολουθούμε χρόνια, διακριτικά.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε για την ευαισθησία που έχουν στα θέματα του σεισμού καθώς και αυτοί έχουν εμπειρία από τις συνέπειες καταστροφικών σεισμών. Ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ξέρουμε πως είναι από τη μία μέρα στην άλλη να δημιουργηθούν τόσα πολλά προβλήματα, ο κόσμος να φεύγει από τα σπίτια του και να δημιουργούνται προβλήματα σε οικοδομές. Εκπροσωπώντας και έναν άλλο φορέα την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το πρώτο άμεσο πράγμα που μπορούσαν να κάνουν ήταν να διοργανωθεί μία συναυλία για τα θύματα του σεισμού και να στείλουμε την βοήθεια αυτά, τα έσοδα, για τους σκοπούς που εσείς θέλετε να καλύψετε. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν. Αλλά εκφράζει ακριβώς αυτό, την αγάπη και την αλληλεγγύη της πόλης της Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων σε αυτή αλλά και των φιλόμουσων, απέναντι στην Κεφαλονιά και στα Ιόνια Νησιά που έχουν φέρει την κλασσική μουσική στην Ελλάδα. Καλή δύναμη και θα είμαστε δίπλα σας”.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Σπυρίδων ευχαρίστησε τον κ. Ζέρβα και τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας: “Θα πάρετε μαζί σας την ικανοποίηση και τη χαρά των κατοίκων που σας είδαν κοντά τους. Ο Θεός να είναι μαζί σας και καλήν επάνοδον εις τις οικίες σας”.

Η Διοίκηση αλλά και οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας εξέφρασαν την επιθυμία να δώσουν μία συναυλία αφιέρωμα σε Επτανήσιους και σε Έλληνες καλλιτέχνες, ήδη είναι στα σκαριά το πρόγραμμα και ελπίζουν όπως δήλωσαν να μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν σύντομα.

Να τους ευχαριστήσουμε από την μεριά για μας για αυτή την αξιέπαινη πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται όλο αυτό το διάστημα.

S S S S S S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις