Αγκυροβόλησε το “Aegean Paradise” έξω από το Ληξούρι

Αγκυροβόλησε σήμερα το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο του εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη, “Aegean Paradise” και το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει στα 600 άτομα από την περιοχή της Παλικής.

Επιβιβαστήκαμε στο καΐκι που θα χρησιμοποιηθεί σαν λάντζα, για να μεταφέρει τους κατοίκους που επιθυμούν να στεγαστούν στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται από προηγούμενο βράδυ στο Αργοστόλι, καθώς κατέπλευσε από το γειτονικό νησί της Ζακύνθου για να προσφέρει τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Παλλικής, με πρωτοβουλία του κ. Διονύση Λυκούδη, διευθύνοντα συμβούλου της Kefalonian Lines.

Μπήκαμε λοιπόν στο καΐκι και ξεκινήσαμε από το μπαστούνι που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με πλώρη για το Ληξούρι, φτάνοντας στο διαλυμένο από τους δύο σεισμούς λιμάνι του Ληξουρίου, βλέπαμε το κρουαζιερόπλοιο να καταφθάνει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Λίγο μετά τις μία το μεσημέρι, έριξε άγκυρα λίγο πιο έξω από το λιμάνι κοντά στο πολεμικό πλοίο “Προμηθέας”.

Αμέσως επιβιβαστήκαμε στο ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού με πορεία για το κρουαζιερόπλοιο, ο καιρός συννεφιασμένος, αλλά ευτυχώς με λίγα μποφόρ, μαζί μας ταξίδεψαν και ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, Αντιπλοίαρχος, Σταμάτης Ράπτης, ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Kefalonian Lines, Διονύσης Λυκούδης.

Φτάσαμε γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και αμέσως ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, παντού έβλεπες μοντέρνα και σύγχρονα σαλόνια για όλα τα γούστα αλλά και πολυτελή καμπίνες, έτοιμα να υποδεχτούν τους φιλοξενούμενους από την Παλική. όπως μας είπε ο Καπετάνιος, Χρήστος Νταβούτης, το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 600 άτομα, με ειδικά κριτήρια έτσι ώστε να αποφευχθούν τα όποια παρατράγουδα και να εξυπηρετηθούν συμπολίτες μας που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Συναντήσαμε τον Καπετάνιο κ. Νταβούτη στην Γέφυρα όπου έδινε τις τελικές οδηγίες στο πλήρωμα, μας υποδέχτηκε εγκάρδια και δήλωσε: “Κατ’ εντολή του κ. Ρέστη και σύμφωνα με τα γνωστά δυσάρεστα γεγονότα στην Κεφαλονιά, πήραμε οδηγίες από τον κ. Βίκτωρα Ρέστη, να έλθουμε να συνδράμουμε στον πόνο των ανθρώπων αυτού του τόπου. Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να δώσουμε όποια δυνατή βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους απαλύνουμε από τον πόνο και τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάνε. Περιμένω να πάρω από τις τοπικές αρχές τις λίστες των ονομάτων και πιστεύω να είναι 500 με 600. Θα ελέγχουμε τους ανθρώπους που θα μπαίνουν μέσα, υπάρχει οργάνωση πάνω σε αυτό με τις τοπικές αρχές και έτσι θα ξέρουμε ποιοι θα μπαίνουν και ποιοι θα βγαίνουν ανά πάσα στιγμή”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής όπου τόνισε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφοπλιστική εταιρεία του κ. Ρέστη που μας συνέδραμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε. Αλλά και στον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος είναι παρών και θα μας στηρίξει και θα μας βοηθήσει αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάει η Κεφαλονιά. Όλα θα γίνουν με τάξη σύμφωνα με τη συνεργασία που θα έχουμε με τον καπετάνιο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα και πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή φιλοξενία σε αυτό το πλοίο”.

Ο Δήμαρχος κ. Παρίσης τόνισε: “Οφείλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τον Βίκτωρα Ρέστη, είναι μία οικογένεια προσφορά, από την ώρα που τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι, σου στέλνω το κρουαζιερόπλοιο κάτω και αυτή τη στιγμή μου είπε ότι θα στείλει και στο “Super Kappa” από την Πάτρα. Όπως και ο κ. Μαρινάκης έκανε αυτή τη χειρονομία για την Κεφαλονιά, οφείλουν και οι φίλοι μου οι εφοπλιστές να μιμηθούν αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και από εμάς δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παλάτι πλωτό να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από το Ληξούρι. Θα υπάρχει κατάσταση που θα την ελέχξουμε εμείς και η Περιφέρεια και θα μπούνε οι άνθρωποι της Παλικής, που θέλουν να μπούνε στο πλοίο. Δεν υπάρχουν αυτά, κάρτες, φωτογραφίες, εμείς θα κάνουμε την κατάσταση, ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του καραβιού. Θα μπουν οι άνθρωποι να ησυχάσουν μέσα, γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν φόβο, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν κίτρινα σπίτια και προβλήματα υγεία. Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν να μπαίνουν. Εκτός από το πρωινό και το βραδινό θα υπάρχει και μεσημεριανό”.

Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου από τη μεριά του δήλωσε: “Εμείς διαχειριζόμαστε την κρίση η οποία υπάρχει, μαζί με το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση. Η διαχείριση του πλοίου είναι ένα κομμάτι από όλη μας την απασχόληση και θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο με την εμπειρία από τα προηγούμενα”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις