Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ξανά στην Κεφαλονιά- “Η Πολιτεία είναι δίπλα στους πολίτες”

Για δεύτερη φορά μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν το νησί μας, βρέθηκε σήμερα το πρωϊ ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κεφαλονιά, είχε συνάντηση με τους φορείς και τις υπηρεσίες στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου έγινε η καθιερωμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή και του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι υπηρεσίες αλλά και η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή του τόπου, ενώ δήλωσε ότι στόχος του είναι μέχρι τον Απρίλη όλα να βαίνουν καλώς, για να μπορέσει το νησί μας να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς, αλλά και να γίνει ξανά επιθυμητός τουριστικός προορισμός, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

O Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε έκανε την εξής δήλωση: “Στην Κεφαλονιά βρισκόμαστε για να συντονίσουμε, συντονισμός της δουλειάς, που πράγματι, αξιοθαύμαστα κάνουν οι υπηρεσίες της Πολιτείας, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε εδώ για να διευκρινίσουμε, να ξεκαθαρίσουμε επίσης την εφαρμογή των αποφάσεων που έχουμε πάρει ως Υπουργικό Συμβούλιο και έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες εντολές ο Πρωθυπουργός, για την ανακούφιση και την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων. Οι κάτοικοι φέρονται με ψυχραιμία και καρτερικότητα, οι υπηρεσίες διαπιστώνω ότι δουλεύουν καλά και θα συνεχίσουν ακόμα καλύτερα. Εδώ σήμερα, κάθε μέρα, κάθε ώρα μαζί με τους κατοίκους η Πολιτεία δίνει εξετάσεις, δίνουμε όλοι εξετάσεις, συνεννόησης, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας.  Δουλεύουμε συστηματικά ούτως ώστε όχι μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές αλλά να βελτιωθούν σημαντικά οι υποδομές του νησιού για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στόχος μας είναι τον Απρίλιο το νησί να είναι απόλυτα έτοιμο να υποδεχτεί για το Πάσχα και τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες, αλλά και το καλοκαίρι στην συνέχεια, με πλήρης υποδομές, με καλή ψυχολογίας των κατοίκων, με μία προοπτική ελπίδας και ανάπτυξης για την Κεφαλονιά”.

Συνέχισε ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας: “Σήμερα εδώ στην συνάντηση που κάναμε διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών για την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών. Διαπιστώθηκε ότι σε πολύ λίγες μέρες μιά σειρά από δημόσιες δραστηριότητες και λειτουργίες να λειτουργούν όπως και πριν τον σεισμό και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια ούτως ώστε τα επόμενα βήματα, που έχουν να κάνουν με αυτή την πολύ γενναιόδωρη πολιτική της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των κατοίκων, να ξεφύγουμε από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία, από καθυστερήσεις, να απλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετηθούν άμεσα, αποτελεσματικά, ανθρώπινα κυρίως, όσον αφορά την προσωρινή ή τη μόνιμη αποκατάστασή τους. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα μαζί με τα κυβερνητικά όργανα, τα Υπουργεία, τους Γενικούς Γραμματείς, τους εκπροσώπους του Υπουργικού Συμβουλίου, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου της Κεφαλονιάς, έτσι ώστε να δίνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες, αποτελεσματική και ταυτόχρονα με ανθρώπινο πρόσωπο”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις