Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Συνελήφθησαν συνολικά (230) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (94) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την εξιχνίαση ληστειών και κλοπών καθώς και άλλων αδικημάτων.

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο
2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (230) άτομα, από τα οποία (141) στην Κέρκυρα,
(30) στη Ζάκυνθο, (46) στην Κεφαλονιά και (13) στην Λευκάδα.

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (94) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κάνναβης, καθώς και άλλα αντικείμενα .

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κάνναβη 85 κιλά και 570 γραμμάρια
Δισκία ναρκωτικών 121
Μαχαίρια/ γκλοπ 9
Κυνηγετικά όπλα 12
Φυσίγγια
26 354
Πιστόλια-περίστροφα 1 1
Αεροβόλα 47 2
Πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι 254 cd και 120 dvd
Χρηματικό ποσό 7 5.075 ευρώ

3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας βεβαιώθηκαν: (103) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

 Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

Την σύλληψη στις (08.01.2014) ημεδαπού και υπηκόου Αλβανίας για συστηματικές διαρρήξεις σε κατοικίες και εμπορικές επιχειρήσεις στην Κέρκυρα. Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κατασχέθηκαν χρήματα, τσιγάρα και ένας φορητός υπολογιστής, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Την σύλληψη στις (11.01.2014) ημεδαπού και αλλοδαπού στην Λευκάδα για την συστηματική αφαίρεση μετάλλων. Αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους ( δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός) καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Κατασχέθηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εξοπλισμός (μπουκάλες οξυγόνου κλπ).

Την εξάρθρωση στις (14.01.2014) , κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σπείρας διαρρηκτών στη Ζάκυνθο. Συνελήφθησαν επτά υπήκοοι Αλβανίας, για διακεκριμένες διαρρήξεις δεκαπέντε κατοικιών και καταστημάτων, τους τελευταίους δύο μήνες σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου. Κατασχέθηκαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία, αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ.

Την σύλληψη στις (15.01.2014) ημεδαπού, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, για διακίνηση κάνναβης στην Κέρκυρα, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και την εξάρθρωση ακόμα ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στις (19.01.2014), για το οποίο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, τρεις ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών.

Την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας στις (18.01.2014) σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού που έγινε την Πέμπτη (21.06.2012) το πρωί, στην περιοχή Τσεχλιμπού Λευκάδας. Πρόκειται για έναν ημεδαπό και δύο υπηκόους Αλβανίας οι οποίοι με την απειλή όπλου και τη χρήση βίας του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα αξίας 2.000 ευρώ.

Την εξιχνίαση στις (25.01.2014) από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, έξι υποθέσεων διαρρήξεων σχολικών κέντρων σε διάφορες περιοχές του νησιού, οι τέσσερις εκ των οποίων διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος αφαίρεσε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Την σύλληψη στις (30.01.2014) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας τεσσάρων ημεδαπών στην Κέρκυρα για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας, ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος τριών ημεδαπών.

Ανεύρεση κλεμμένης μοτοσυκλέτας

Ανευρέθηκε στις 09.02.0214 το μεσημέρι στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα 24χρονου ημεδαπού,  η οποία είχε κλαπεί το βράδυ της 05.02.2014 από την περιοχή της Κρανιάς Αργοστολίου.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις