Συλλαλητήριο για την αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, για τη σωστή θωράκιση των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων.
Στο Συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΕΛΜΕ-ΚΙ, το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κεραμειών, αλλά και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.
Οι γονείς μίλησαν για τις σημαντικές φθορές που έχει το σχολείο των Κεραμειών, ιδίως με την εξωτερική σκάλα, που συνδέει το ισόγειο με τον πάνω όροφο και που είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των παιδιών. Ζήτησαν άμεσα την επισκευή της και την τοποθέτηση πέντε τάξεων προκάτ για να στεγάσουν τους μαθητές.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό ελέγχου καταλληλότητας των σχολείων για να μην υπάρχει πρόβλημα με τους σεισμούς.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος: «Μας είπανε ότι είναι κατάλληλα τα σχολεία. Το λένε αλλά κανείς δεν βάζει την υπογραφή του από τις υπηρεσίες. Οι γονείς είναι ανήσυχοι για τα σχολεία που είναι στην Β και την Γ κατηγορία, για τα παιδιά τους που θα τα στείλουνε. Η τεχνολογία έχει προοδεύσει και δίνει τη δυνατότητα παροχής κατάλληλων κτιρίων για την στέγαση των μαθητών. Οι αίθουσες προκάτ προμηνύουν κινδύνους καθώς αναδύουν επικίνδυνα αέρια και φορμαλδεΰδη υπό υψηλές θερμοκρασίες. Δεν πρέπει οι μαθητές να πάνε από καρκίνο”.
Και συνέχισε ο κ. Γεωργόπουλος: «Πρέπει να δούνε την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ιδίως από τα σημεία που περνούν λεωφορεία. Δεν πρέπει να υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων. Πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία των πέντε σχολικών συγκροτημάτων που έχουν εγκριθεί. Εφόσον υπάρχει η βούληση υπάρχει και δυνατότητα για την άμεση τοποθέτηση των σχολικών κτιρίων».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η εκπρόσωπος του ΟΓΕ η οποία ανέφερε: «Δεν μας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων. Όταν τα φώτα της δημοσιότητας χαμηλώσουν θα μας ξεχάσουν. Δεν φοβόμαστε τους αγώνες που έρχονται».
Ενώ εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Γαβρίλης είπε σε έντονο ύφος μεταξύ άλλων: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δοκιμασμένο λαό της Παλικής. Η ταξική πάλη δυναμώνει για την άμεση παροχή πόσιμου νερού στην Παλική και την άμεση στέγαση των κατοίκων. Να σταματήσουν να κάνουν Business πάνω σε καταστροφές. Στέγαση, θέρμανση, σίτιση, προτεραιότητα στα σπίτια των οικογενειών που έχουν κριθεί ακατάλληλα. Επίταξη ξενοδοχείων για την στέγαση των σεισμοπαθών. Και να αφήσουν τα μέτρα που θα πηγαίνει ο κόσμος να παίρνει δάνεια για το σπίτια που ήδη χρωστάνε. Κατάργηση του χαρατσιού και των φόρων για όλους τους πληγέντες, επίδομα ανεργίας για όλους τους εργαζομένους στην Κεφαλονιά και δωρεάν μεταφορά με το φέρι».

Εν συνεχεία πανό και με την ντουντούκα στα χέρια έκαναν πορεία στο Λιθόστρωτο και στους δρόμους της πόλης του Αργοστολίου.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις