Εφορία: Παγώνουν μέχρι νεωτέρας οι κατασχέσεις για χρέη

Έπρεπε «να χαλάσει ο κόσμος» για να σταματήσουν οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη που έχουν στην εφορία όσοι επλήγησαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά.

Με  απόφαση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης  στις 5 Φεβρουαρίου, μετά δηλαδή από τον δεύτερο μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στο νησί, «παγώνουν» οι κατασχέσεις από το Δημόσιο για τους Κεφαλινίτες.

Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλη  την προηγούμενη εβδομάδα μετά την πρώτη μεγάλη σεισμική δόνηση που κτύπησε το νησί, οι τράπεζες συνέχιζαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτε να κάνουν «αναλήψεις» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς  οφειλετών του Δημοσίου, εκτελώντας κατασχέσεις που είχαν ζητηθεί  από τη ΔΟΥ Πάτρας ,στην οποία ανήκει η Κεφαλλονιά μετά τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στην Κεφαλλονιά τα οποία έχουν κριθεί ως ακατάλληλα για μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς, απαλλάσσονται από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων γα το 2014.

Πηγή: Πρώτο Θέμα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις