Ανθυπαστυνόμος σώθηκε από θαύμα την ώρα του σεισμού

Πολλοί ήταν oι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς που τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 5,7R, ενώ ένας ανθυπαστυνόμος γλίτωσε στην κυριολεξία από θαύμα.

Πρόκειται για τον Φάνη Λαμπρόπουλο ο οποίος υπηρετεί στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και βρέθηκε μαζί με άλλους Πατρινούς ένστολους (μεταξύ αυτών και η ομάδα ΟΠΚΕ) στο νησί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος» ο ανθυπαστυνόμος βρισκόταν σε νυχτερινή περιπολία πάνω στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Κεφαλονιάς, που συνδέει το Ληξούρι με το Αργοστόλι.

Στις 05.08, όταν δηλαδή το νησί χτυπήθηκε από τα Ρίχτερ βρισκόταν στο δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο τμήμα του. Ξαφνικά ο ανθυπαστυνόμος άκουσε έναν δυνατό θόρυβο, ένιωσε τη γη να τρέμει, πάτησε απότομα φρένο, αλλά όπως περιέγραφε αργότερα σε συναδέλφους του, ακόμη και το βαρύ Sorento δύσκολα μπορούσε να συγκρατηθεί.

Πηγή: Ζούγκλα
Ξαφνικά είδε βράχους να πέφτουν από το βουνό. Δύο μεγάλα βράχια πέρασαν από μπροστά του και ένα ξυστά πίσω από το όχημά του. Ο ανθυπαστυνόμος «πάγωσε». Αν είχε σταματήσει μισό μέτρο πιο πίσω ίσως είχε βρεθεί στον γκρεμό.

Μόλις έπεσαν οι βράχοι βρήκε το θάρρος και έφυγε γρήγορα. Προσευχόταν να μην σημειωθεί και άλλη κατάρρευση βράχων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις