Συστάθηκε επιτροπή διαχείρησης του ερανικού λογαριασμού

Συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για το άνοιγμα ερανικού λογαριασμού για την οικονομική βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που δύο βδομάδες τώρα υποφέρουν από τις καταστρεπτικές συνέπειες των δύο σεισμών που έπληξαν το νησί μας, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια αλλά και δημόσια κτίρια.

Για την δημιουργία του λογαριασμού τέθηκε ζήτημα σύστασης επιτροπής η οποία θα ελέγχει τις καταθέσεις αλλά και το που θα πηγαίνουν τα χρήματα έτσι ώστε να πάνε στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι ως συνήθως σε κάποιους “έξυπνους” που πάντα βρίσκουν τον τρόπο και βγαίνουν κερδισμένοι σε βάρος όλων των υπόλοιπων.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Αντιμάρχους, Αθηνά Αυγουστάτου και Ευάγγελο Θεοφιλάτο, και τους δημοτικούς συμβούλους, Νίκο Παπαδάτος, Γιάννη Κουρούκλη και Ανδρεά Ζαπάντη. Υπόλογος για τη διαχείρηση του εν λόγω λογαριασμού θα είναι ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Ευάγγελος Θεοφιλάτος.

Η κα Κουταλά μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρχει μία επιτροπή η οποία θα συντονίζει και θα επιβλέπει για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται οι συμπολίτες μας σε αυτή την κατάσταση γιατί όταν τα φώτα της δημοσιότητας χαμηλώσουν υπάρχει φόβος αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν στο έλεος του Θεού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης τόνισε το γεγονός ότι δεν είναι μόνο η Παλική που έχει πληγεί από το σεισμό αλλά είναι και άλλα χωριά όπως Διλινάτα και Κουρουκλάτα. Ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠ, Παναγής Βανδώρος ανέφερε ότι θα γίνει καταγραφή όλων των σπιτιών που καταστράφηκαν και των ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη και ότι δεν υπάρχει περίπτωση τα χρήματα και τα τρόφιμα να πάνε σε όσους δεν τα χρειάζονται.

Ο κ. Γκισγκίνης έκανε αναφορά για το ζήτημα των αστέγων και το οποίο δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά θα κρατήσει αιώνια, σύμφωνα με την εμπειρεία που έχει. Έκανε αναφορά ο κ. Γκισγκίνης και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που παρόλο που έχει δωθεί αναστολή και παράταση στην καταβολή των δόσεων, εφόσον υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς οι τράπεζες τα “τραβούν” κανονικά, ενώ αν ο λογαριασμός δεν έχει χρήματα τότε περιμένουν για δύο τρεις μήνες και μετά χρεώνουν και τόκους υπερημερίας.

Για αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα πρέπει να υπάρξουν άμεσα λύσεις και να μην μείνουμε στις υποσχέσεις και στις δηλώσεις των πολιτικών και των φορέων. Η επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα. Το Σαββάτο το πρωϊ θα συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα που άπτονται των ημερών, όπως είναι η λεπτομερής ενημέρωση των κινήσεων και των ελέγχουν που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή.

Ακόμα έγινε γνωστό ότι μετά από συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους που συντελέστηκαν από την Υγειονομική Υπηρεσία κανένα κρούσμα γαστρεντερίτιδας δεν βρέθηκε σε όσους διαμένουν στο καράβι, “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σπύρος Κουνάδης, αναφέρθηκε στις αναλύσεις που πήραν από το δίκτυο ύδρευσης της Παλικής και έδειξαν ότι το νερό ήταν πεντακάθαρο, με το δεύτερο όμως σεισμό το δίκτυο, όπως είπε ο κ. Κουνάδης, έγινε σμπαράλια, ενώ είναι 60% από αμίαντο, ουσιαστικά έχει τοποθετηθεί από μετά τους σεισμούς του ’53. Ήρθε κλιμάκιο από την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και από την ΕΥΔΑΠ και προσπαθούν να βρουν λύση με το δίκτυο ύδρευσης καθώς όλη μέρα δίνουν νερό και μετά οι δεξαμενές αδειάζουν, λόγω του ότι το δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομής μετά από όσα έχουν συμβεί.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις