Εξετάζεται η μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας, όταν ομαλοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, θα εκτιμήσει τον χρόνο που έχει χαθεί, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους μαθητές

Η κατάσταση των σχολείων στην Κεφαλονιά  και η ομαλοποίηση της λειτουργίας της εκπαίδευσης συζητήθηκαν χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει ενώ εστίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας, όταν  θα ομαλοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία , θα εκτιμήσει τον χρόνο που θα έχει χαθεί, προκειμένου να καθορισθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα αν χρειάζεται ειδική μέριμνα για αυτούς τους μαθητές.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι  η οριστικοποίηση ελέγχου σχολικών κτιρίων και διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών, η αξιοποίηση υφισταμένων υποδομών για προσωρινή εγκατάσταση  καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα αυτά καταγράφονται στο Αργοστόλι στο  Σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο & 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο  και το ΙΕΚ και τα γραφεία της Α’ Β/μιας και Β’ Β/μιας.

Στο Ληξούρι ακατάλληλο προς χρήση χαρακτηρίστηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο ενώ το  Γυμνάσιο  στην Αγία Θέκλα κρίνεται ακατάλληλο, δεδομένο ότι συνορεύει με εκκλησίας της οποίας το καμπαναριό είναι ετοιμόρροπο.

Συνολικά υπολογίζεται ότι για την κάλυψη των αναγκών θα απαιτηθούν περί τις 45 προκατασκευασμένες αίθουσες – Σε  ότι αφορά στα έργα υποδομής εγκατάστασής, που θα υλοποιηθούν από τον δήμο αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα – ακόμα και εντός της εβδομάδας με την τοποθέτηση 20 αιθουσών. Επίσης, το υπουργείο Παιδείας μελετά να αξιοποιήσει κτιριακές υποδομές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι για τη φιλοξενία σχολικών μονάδων.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, όπως ειπώθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη, είναι η ασφάλεια των μαθητών,   αλλά και η ταχύτατη έναρξη της μαθητικής διαδικασίας , ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα τα Σαββατοκύριακα σε περίπτωση που χαθούν πολλά μαθήματα.

Όπως δείχνουν πάντως τα στοιχεία με τον πρώτο έλεγχο προβλήματα υπήρχαν σε τρία σχολικά κτίρια, αλλά, με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται  το υπουργείο επανεκτιμά την κατάσταση, όπου χρειάζεται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις