«Αποστολή» 7,5 τόνων τροφίμων και 36 τόνων νερού

Μετά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στους σεισμόπληκτους. Στέλνονται επίσης ρούχα και κουβέρτες

              Συνεχίζεται από τους Ιερείς της Κεφαλονιάς και τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τους σεισμόπληκτους στο Ληξούρι, η διανομή δεμάτων τροφίμων και νερού ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η γίνεται η διανομή φαγητού.

Σε άμεση υλοποίηση εντολής του κ. Ιερωνύμου , μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κεφαλονιά, η «Αποστολή» εχει πραγματοποιήσει τρείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για τις ανάγκες των πληγέντων.

Συγκεκριμένα εστάλησαν 7.5 τόνοι τροφίμων που περιλαμβάνουν όσπρια, ζυμαρικά, γάλα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, χυμό ντομάτας, ρύζι 36 τόνοι νερού σε εμφιαλωμένες συσκευασίες του 1,5 λίτρου και 850 κουβέρτες.

Την προσπάθεια της Εκκλησίας έχουν στηρίξει, μέσω της «Αποστολής» οι  Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Σύρου- Τήνου και Μυκόνου, Ξάνθης και Μαρωνείας καθώς και η Lidl Hellas. H εταιρεία Motor Oil παρείχε πετρέλαιο για την κάλυψη των αναγκών του Αθλητικού Κέντρου Ληξουρίου όπου έχουν εγκατασταθεί γέροντες της περιοχής. Επίσης η μεταφορική “Λυκούδης” έχει προσφέρει τη δωρεά μεταφορά των προϊόντων στο νησί.

Κλιμάκιο Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Γεράσιμο Φωκά θα συνεχίσουν καθημερινά να ενισχύουν τις πληγείσες από τον εγκέλαδο οικογένειες, διανέμοντας τα δέματα της «Αποστολής», καταγράφοντας ανάγκες σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, νερό και πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να καλυφθούν στο μέγιστο δυνατό από την «Αποστολή».

Πηγή: ΠρώτοΘέμα
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις